Ured u Mostaru

Karamatić: Komšić nikada neće ući u Ured predsjednika u Mostaru

"Ja nemam iluzija da mi imamo relevantnog sugovornika sa bošnjačke strane. Možda u HDZ-u postoje te iluzije, ali vjerujem da će proći rok za izmjenu Izbornog zakona", poručio je Karamatić.
Vijesti / Politika | 17. 10. 2018. u 19:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Karamatić, predsjednik HSS BiH komentirajući izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda rekao je da je "politika sarajevske čaršije koja BiH gura u erdoganizaciju, te da su bošnjačke političke elite ubile BiH u koju se kunu". Također je istaknuo da Komšić nikada neće ući u Ured predsjednika u Mostaru.

Gostujući u Danu uživo na N1 da je ponosan što su Hrvati prepoznali njegov poziv i izašli na izbore kao na referendum, te da je ponosan na rezultate stranaka okupljenih oko HNS-a, koji je premašio sva očekivanja.

Izjavio je i to da je pokušaj nametanja Hrvatima njihovog predstavnika u Predsjedništvu BiH - treći put previše.

"Tri puta kada te prevari tu završava svaki razgovor. Prevario nas je dominantan dio bošnjačke politike. Ne može me nitko uvjeriti da su ljudi prepoznali program, razumijem da su podržali Falatara, mlad čovjek, pun energije sa ciljem. To znači da je on nudio novu viziju BiH, ne kažem da je bio bolji. Njegova vizija je utopija. Komšić je osam godina sjedio u Predsjedništvu, on je išao na skijanje o trošku poreskih obveznika, nije pokretao inicijative u Parlamentu. Glasovi koje je dobio su glasovi mržnje, to ne može biti ljubav", poručio je Karamatić.

"To su glasovi mržnje prema svemu hrvatskom u BiH", poručio je.

Prema njegovom mišljenju Bošnjaci, Islamska zajednica i SDA su prema njegovom mišljenju pokušali riješiti hrvatsko pitanje i se da nametne građanska država.

"Te bombe koje bacaju u javnosti, o građanskom, on neće predstavljati nikoga. Kako će on u ured predsjednika u Mostaru preurediti u ovo i ono, on neće ući u taj ured osim ako ne zamoli Čovića da ga primi", poručio je.

Uvjeren je Karamatić da u te prostorije neće ući niti će biti pozvan, što je ponovio više puta tokom gostovanja u Danu uživo na N1.

"U Sarajevu može raditi što hoće. Nikada neće ući u taj ured. Razgovarat ćemo za pola godine - nije to prijetnja. Ja poručujem gledateljima, Komšić je nebitan, on je marioneta ekstremističke bošnjačke politike. Neće uraditi ništa osim što će imati četiri godine dobru plaću. Neće podići tužbu protiv Hrvatske, neće nikada ništa pokrenuti, jer neće imati potporu u klubu Doma naroda. Ubili su Bosnu i Hercegovinu. Ubili su je oni koji se najviše kunu u nju", izjavio je Karamatić za N1.

On je rekao da je 85 posto Hrvata koji su izašli na izbore glasali za Čovića, koji je 2018. dobio i više glasova nego 2014. kada je izabran u Predsjedništvo BiH.

"Ova Bosna i Hercegovina je gotova. Završila je svoj EU put. Ova politika koja ga je instalirala, ne da ide ka EU nego vodi bih u izolacionizam. Nakon ovog nametanja od strane bošnjačke većine, kolege iz HDZ-a nemaju više iluzija da vrijedi spašavati BiH", poručio je Karamatić.

On je kazao i to da su i glasači HDZ 1990, odnosno Diane Zelenike svoj glas dali Čoviću - to ne bi bilo dovoljno njegovu pobjedu.

"Ja nemam iluzija da mi imamo relevantnog sugovornika sa bošnjačke strane. Možda u HDZ-u postoje te iluzije, ali vjerujem da će proći rok za izmjenu Izbornog zakona", poručio je Karamatić govoreći o formiranju vlasti na nivou FBiH i na nivou BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close