Vijeće ministara

Kako Ministarstvo vanjskih poslova smije koristiti službena vozila

Ministarstvo vanjskih poslova raspolaže s osam službenih specijaliziranih vozila, od čega su dva teretna vozila više srednje klase i šest putničkih vozila više srednje klase.
Vijesti / Politika | 22. 04. 2021. u 13:06

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH donio je Pravilnik o uvjetima nabavke i načinu korištenja službenih specijaliziranih vozila Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) BiH, a u skladu s ranije usvojenim Pravilnikom o uvjetima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH.

Pravilnikom su detaljno regulirani broj službenih specijaliziranih vozila Ministarstva vanjskih poslova, uvjeti nabavke, način korištenja, te određivanje osoba s pravom njihovog korištenja.

Ministarstvo raspolaže s osam službenih specijaliziranih vozila, od čega su dva teretna vozila više srednje klase i šest putničkih vozila više srednje klase.

Službena specijalizirana vozila Ministarstva, između ostalog, mogu se koristiti za prijevoz diplomatske pošte, arhiva DKP-a BiH te informatičke opreme i materijala. Istovremeno se specijalizirana putnička vozila koriste za prijevoz izaslanstava u BiH i svijetu i ispunjavanje drugih obveza u skladu s protokolom Ministarstva ili drugih nadležnih organa BiH, odnosno u slučaju iskazane potrebe institucija BiH, naročito po zahtjevu Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH.

U 56 DKP-a BiH je ukupno 115 službenih specijaliziranih vozila, od čega se 56 vozila srednje klase i 55 niže srednje klase koriste za redovno obavljanje poslova DKP-a, te četiri specijalizirana vozila više srednje klase za doček izaslanstava, priopćilo je Vijeće ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close