Košarac

Izetbegović ruši sporazum

Košarac je naglasio da se Izetbegović, iznoseći neistine i služeći se političkim podvalama, pokušava izvući iz cijele situacije.
Vijesti / Politika | 15. 08. 2019. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SDA Bakir Izetbegović pokušava na sve načine srušiti sporazum o fomiranju vlasti u zajedničkim institucijama BiH, kojeg je prije deset dana potpisao s predsjednicima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a BiH Draganom Čovićem, rekao je predsjedatelj Kluba uastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

Pročitajte još

''Uz snažnu podršku dijela međunarodne zajednice, Bakir Izetbegović, zajedno s članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom DŽaferovićem, pokušava srušiti dogovor o formiranju novog Vijeća ministara i to tako što traži ustupke kojih nema u potpisanom sporazumu i za koje zna da ih nikada neće dobiti'', poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

Upozorio je da predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić, po nalogu Izetbegovića i stranaca koji ih podržavaju, pokušava u dnevni red sjednice Predsjedništva ugurati takozvani Godišnji nacionalni program, dokument koji za Republiku Srpsku i njezine institucije uopće ne postoji.

''O tom dokumentu Predsjedništvo BiH ne može raspravljati jer o njemu prethodno nije raspravljao nijedan drugi nadležni organ vlasti u BiH. O njemu se nije izjasnilo ni Povjerenstvo za NATO integracije, niti Vijeće ministara, tako da se uopće ne zna kako je taj dokument, čiji je sadržaj potpuno neprihvatljiv za Republiku Srpsku, uopće dospio u Predsjedništvo BiH'', naglasio je Košarac.

Pročitajte još


Ponovio je stav da je Narodna skupština Republike Srpske donošenjem Rezolucije proglasila vojnu neutralnost i da je za predstavnike Republike Srpske neprihvatljivo slanje takozvanog Godišnjeg nacionalnog programa i aktivacija MAP-a, kao posljednje stepenice za članstvo BiH u NATO.

''To je stepenica preko koje Republika Srpska neće preći'', rekao je Košarac i dodao kako je Izetbegović i te kako upoznat s ovim stavovima i da će, ukoliko povuče svoj potpis i sruši sporazum s Dodikom i Čovićem, biti najodgovorniji za eskalaciju političke krize u BiH.

Košarac je naglasio da se Izetbegović, iznoseći neistine i služeći se političkim podvalama, pokušava izvući iz cijele situacije.

''Na taj način demonstrira vlastite slabosti, odsustvo liderstva i podložnost utjecaju stranog faktora'', zaključio je Košarac.

Kopirati
Drag cursor here to close