A trebao je

Doznajemo: Ljubo Bešlić nije dostavio imovinski karton

Znamo samo za podatke iz veljače 2009. godine kada smo objavili da je Bešlić 2008. godine kao gradonačelnik zaradio 33 tisuće maraka.
Vijesti / Politika | 07. 06. 2021. u 14:21 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imovinski karton Ljube Bešlića nakon isteka mandata nije dostavljen Središnjem izbornom povjerenstvu BiH iako je to bivši mostarski gradonačelnik zakonski trebao učiniti, doznaje portal Bljesak.info.

Znamo samo za podatke iz veljače 2009. godine kada smo objavili da je Bešlić 2008. godine kao gradonačelnik zaradio 33 tisuće maraka.

''Vlasnik je stana vrijednog 200 tisuća, obiteljske kuće koja je procijenjena na 350 tisuća maraka, te ima dionice vrijedne 70 tisuća maraka u tvrtki “Interijeri”. Vozi automobil vrijedan 80 tisuća i ima ušteđenih 35 tisuća maraka. Kredit od 150 tisuća mu istječe 2020.'', pisalo je u podacima o Bešlićevoj imovini 2009. godine.

Informacije o tome koliko je ''otežao'' Bešlić za vrijeme svojeg mandata čekat ćemo nakon novog uvida u imovinske kartone. Iako se nedostatak kartona može opravdati Bešlićevim zdravstvenim stanjem, prošlo je dovoljno vremena da Bešlić ispoštuje Izborni zakon.

Naime, u Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine navedeno je da su izabrani političari obavezni da prije kandidiranja na izborima na odgovarajućem obrascu podnesu račun javnosti o svojoj imovini te da isto učine nakon završetka mandata, međutim sankcije i odgovornost nisu predviđeni.

S druge strane, ni kad dostave imovinski karton, to ne znači ništa jer u zakonu je navedeno da "SIP nije odgovorno za točnost podataka koji se odnose na podatke sadržane u obrascu" pa ispada da dužnosnicima kad sjedaju u fotelje i kad s njih odlaze trebamo vjerovati.

Mandat Ljube Bešlića ovih je dana dobio konačno zeleno svjetlo jer se u gradskom vijeću Mostara nije gladovalo o izvještaju o radu gradonačelnika i gradske Uprave nego se glasovalo o primanju k znanju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close