Reakcija HRS-a

Kako su mostarski SDA i HDZ (o)branili Ljubu Bešlića

''Više nego zanimljivo je bilo pratiti i gledati kako se branio i obranio opus i obraz Ljube Bešlića u gradskom vijeću Mostara'', piše HRS
Vijesti / Politika | 03. 06. 2021. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako su mostarski SDA i HDZ (o)branili Ljubu Bešlića, naslov je priopćenja Hrvatske republikanske stranke, koja je danas reagirala, nakon što je jučer primljen k znanju izvještaj o radu bivšeg mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića u Gradskom vijeću grada Mostara jer vijećnici, većinom, nisu htjeli glasovati o njemu.

''Više nego zanimljivo je bilo pratiti i gledati kako se branio i obranio opus i obraz Ljube Bešlića u gradskom vijeću Mostara. Usporedbe radi, zamislite da nakon izbora u Zagrebu Tomašević i „Možemo“ u Skupštini kažu kako je Bandićevo sve u redu i kako oni samo nastavljaju dalje, ali bolje? Vijećnici HDZ-a BiH, koji su cijelu kampanju odradili kao oporbena stranka, distancirajući se od Bešlića i rada gradske uprave s njim na čelu, zajedno sa Salemom Marićem i vijećnicima SDA, koji su cijelu kampanju izgradili plašeći Bošnjake i bošnjačku nejač baukom Hrvata na čelu grada, podržali su bivšeg gradonačelnika u svemu onome što je radio'', navodi HRS u priopćenju.

Dodaju, da ''nema ilegalne gradnje, nema protuzakonitih građevinskih dozvola, nema nenamjenskog utroška sredstava proračuna grada, nema problema s kolektorom, nema milijunskih potraživanja od najma gradskog vlasništva, nema ničega. Sve je u redu, samo forma izvješća se mora popraviti''.

Svoje pravo lice, navodi se u priopćenju, su pokazale dvije stranke koje vječno vladaju ne samo Mostarom, nego i županijom i koje su, kako navode, zahvaljujući prvenstveno djelovanjem HRS-ovih vijećnika, istjerani na čistac pokazati pravo lice.

''Lice licemjerstva i stvarnih interesa za koje ove dvije stranke bore. Interesa koji se tiču isključivo nastavka svega onog protuzakonitog što se radilo i još uvijek radi u gradu Mostaru. Prije izbora najveći protivnici u obrani domoljublja i patriotizma, nakon izbora, po uzoru na narkodilere, najbolji partneri u podjeli plijena i protupravnim radnjama'', piše HRS dodajući da je više nego komično bilo jučer izgledalo kako Salem Marić, zajedno s vijećnicima HDZ-a krajnje djetinjim argumentima pokušavaju izbjeći glasovanje o izvješću bivšeg gradonačelnika.

''Za svaki slučaj, da i on ne bi morao braniti neobranjivo, aktualni gradonačelnik je napustio sjednicu. Vijećnici HRS-a, ali kasnije i vijećnici drugih oporbenih stranaka, uspjeli su u namjeri da ipak SDA i HDZ mora dizati ruku za izvješće Ljube Bešlića, što je riječima ''znat će se tko bude glasovao za primanje k znanju, tko je za izvješće, a tko ne'' potvrdio i Salem Marić. Ostati će, dakle, zapisano i javnosti dostupno da su oni koji su najviše napadali Ljubu Bešlića, nekad više i od oporbe, digli ruku za sve ono što je on radio i ostalo iza njega.Na pouku i poruku svima kada se, prije Općih izbora 2022, ove dvije stranke krenu ponovno međusobno i unutar sebe optuživati za nerad i nacionalnu ugroženost'', piše HRS.

Podsjetimo, vijećnici u Gradskom vijeću Grada Mostara su, nakon rasprave o manjkavostima, raspravljali treba li glasovati o izvješću o radu bivšeg mostarskog gradonačelnika ili ga samo primiti k znanju. Budući da je izvještaj manjkav, pojavila se ideja da se o njemu ne glasuje kako ne bi postao onda pravilo za buduće izvještaje.

Kopirati
Drag cursor here to close