Muški bi muške

Ili kandidat ili Sebija?

Iako nije željela komentirati moguće kandidate, visoka dužnosnica ove stranke Nermina Kapetanović, poručila je da je vrijeme za ženu u Predsjedništvu.
Vijesti / Politika | 01. 05. 2018. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko će biti kandidat SDA za člana državnog Predsjedništva? To je, navodi televizija N1, pitanje koje intrigira javnost.


Televizija podsjeća da su općinski odbori SDA dostavili svoje prijedloge za kandidate za člana Predsjedništva BiH.

''Neslužbeno, najviše nominacija dobio je Denis Zvizdić, a slijedi ga Sebija Izetbegović. Službene potvrde iz SDA još uvijek nema. Tri moguća kandidata, najavio je ranije predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Denis Zvizdić, Safet Softić i Šefik Džaferović. Više puta je ponovio da ime njegove supruge nije u opticaju. U to su uvjeravali i drugi članovi Predsjedništva SDA'', navodi N1.

"Bit će kandidat da to odmah raščistimo", tvrdi Halid Genjac.

Ipak, ime Sebije Izetbegović, kao kandidata za člana Predsjedništva u javnosti se često pojavljuje od skupa u Konjicu, prije godinu dana.

"Ono jeste da je bila jako podržana, da je dočekana nekim aplauzom, vi to ne možete ljudima zabraniti, tamo je bilo 500 žena. Ona ima tu svoju karizmu, način na koji komunicira s ljudima. Neposredan, simpatičan i tako dalje", kaže Izetbegović.

Iako nije željela komentirati moguće kandidate, visoka dužnosnica ove stranke Nermina Kapetanović, poručila je da je vrijeme za ženu u Predsjedništvu.

 

"Gospođa Sebija ima svoje reference i kvalitete, i mogla bi biti kandidatkinja. Naravno da je vrijeme (za ženu u Predsjedništvu), davno je bilo vrijeme za ženu", poručuje Kapetanović.

Nagađanja o više kandidata za Zvizdića su slabljenje jedinstva stranke.

"Slabe ukupan kapacitet kandidata koji će biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH. Mogu Vam reći da sam sve manje zainteresiran za tu funkciju", tvrdi Zvizdić.

Jedno od pominjanih imena, Safet Softić, kazao je kako se nada da će Zvizdić ostati u proceduri. Prije dva tjedna je, podsjeća N1, rekao kako vjeruje da će biti tri kandidata, među kojima neće biti Sebije Izetbegović.

"Mislim da je uredu da se više ljudi pita o ovom pitanju. Mislim da je od velikog značaja za SDA da kandidat SDA pobjedi na izborima", kaže Softić.

Među tri kandidata o kojima je govorio predsjednik SDA je i Šefik Džaferović.

"Ukoliko kompletna procedura pokaže da sam to ja ću opet biti zahvalan. Ukoliko se pokaže da je to netko drugi, on će imati punu moju podršku", otkriva Džaferović.

N1 navodi kako će onaj tko osvoji većinu glasova izaslanika na konvenciji stranke 26. svibnja biti kandidat ove SDA za člana Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close