Članovi je žele

Sebija ipak ide u utrku za Predsjedništvo?

Čelništvo stranke, ali i sama prva dama u Bošnjaka, više su puta demantirali da je Sebija Izetbegović kandidat za člana Predsjedništva BiH. No, članovi su je kandidirali...
Vijesti / Politika | 27. 04. 2018. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje četiri općinska odbora SDA predložila su Sebiju Izetbegović za SDA-ovog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, potvrđeno je Žurnalu iz vrha te stranke.

''Zasad profesorica Izetbegović ima kandidature općinskih organizacija Ilidže, Vareša, Fojnice, te još jednog odbora s područja Republike Srpske'', rekao je za Žurnal visokopozicionirani kadar SDA.

No, Žurnal navodi kako je sasvim je izvjesno da supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića neće ostati na samo četiri nominacije. Rok za dostavljanje svih prijedloga je 30. travnja, a sve općinske organizacije imaju pravo nominirati najviše tri kandidata.

Prema informacijama Žurnala, već sada je izvjesno da će Sebiju Izetbegović kandidirati i sarajevski općinski odbori SDA Novi Grad i Centar, ali se očekuju nominacije i od Asocijacije žena SDA, te Asocijacije FATMA.

''S ovim nominacijama direktorica Kliničkog centra Sarajevo postat će jedan od najozbiljnijih pretendenata za SDA-ovog kandidata za člana Predsjedništva BiH i ona je, faktički, jedini ozbiljan protukandidat Denisu Zvizdiću'', navodi Žurnal.

''Upravo zbog toga, Zvizdićev lobist Asim Sarajlić pokušao je uvjeriti pojedine članove Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo da ne predlože Sebiju Izetbegović za kandidata'', kazao je za Žurnal jedan od članova OO SDA Centar.

Inače, čelništvo stranke, ali i sama prva dama u Bošnjaka, više su puta demantirali da je Sebija Izetbegović kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Zanimljivo je, navodi Žurnal, da je rukovodstvo SDA tek u travnju ove godine donijelo odluku da će kandidata za člana Predsjedništva BiH birati stranačka baza i to po principu kojeg je prošle godine najavila Sebija Izetbegović.

''Još interesantnije je to što je prvu nominaciju za kandidata profesorica Izetbegović dobila od Općinskog odbora SDA Ilidža koji je u prosincu prošle godine bio organizator tribine na kojoj je govorila direktorica Izetbegović, čime je, faktički, i započela njezina unutarstranačka kampanja.  Nadalje, Sebiju Izetbegović do ponedjeljka će vjerojatno kandidirati i Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo, koji je u ožujku ove godine organizirao tribinu prvoj dami SDA. Slična tribina organizirana je i u SBK-a, odakle je već stigla jedna kandidatura (Fojnica), a očekuju se još najmanje dvije koje bi trebala osigurati potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović. Sve navedene kandidature bit će razmatrane na Konvenciji SDA koja je zakazana za 26. svibanj'', piše Žurnal.

Portal ističe kako šest dana prije Konvencije u Sarajevo dolazi turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji će s profesoricom Izetbegović svečano otvoriti Kliniku za akušerstvo na KCUS-u.

''Sasvim slučajno'', zaključuje Žurnal.

Kopirati
Drag cursor here to close