Odgovor na prozivke

Hoffman poručio Dediću da ne zna kako funkcionira država

''Neshvatljivo je da osoba koja sjedi u državnom parlamentu ne poznaje temeljne postulate funkcioniranja države'', rekao je
Vijesti / Politika | 21. 09. 2020. u 22:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom neutemeljenih, tendencioznih i zlonamjernih ocjena Šemsudina Dedića zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izrečenih na račun rad ravnatelja Granične policije Bosne i Hercegovine i na koncu poziva na ravnateljevu ostavku,javnosti se obratio Svevlad Hoffmann, savjetnik ravnatelja Granične policije BiH.

''Apsulutno je netočna konstatacija Šemsudina Dedića da je ravnatelj Granične policije BiH glede migrantske krize u Europi “priopćio javnosti da nije ništa uradio te pokušava odgovornost prebaciti na neke fantomske krivce“. Ovako plasirana Dedićeva notorna neistina ima za cilj da dezavuira javnost i da krivca za katastrofalno stanje u oblasti migrantske krize sa stvarno odgovornih jednostavno transferira na službenu osobu, u ovom slučaju ravnatelja Granične policije BiH koji je samo iznio dio istine o političkoj pozadini i generatorima problema koji sprječavaju Graničnu policiju Bosne i Hercegovine da se konstituira na način i u obujmu koji bi omogućio još učinkovitije izvršavanje zadaća ove policijske agencije, prije svega na poslovima zaštite državne granice'', stoji u priopćenju Granične policije BiH.

Dalje se ističe kako je ''Dedić očito osjetio opasnost za stvarne kreatore migrantske krize u Bosni i Hercegovini i u maniri ne osobito talentiranog spin majstora pokušao račun za dugogodišnjeg opstruiranja rada Granične policije BiH prebaciti na Zorana Galića''.

''Neshvatljivo je da osoba koja sjedi u državnom parlamentu ne poznaje temeljne postulate funkcioniranja države. Da poznaje, bilo bi mu jasno da činjenica da su opravdani i potkrjepljeni zahtjevi za modernizacijom i dodatnim kapacitiranjem Granične policije BiH, koje je kreirao upravo ravnatelj Galić sa svojim suradnicima i proslijedio Ministarstvu sigurnosti BiH još 2016 god., stajali blokirani u ladicama tadašnjeg ministra sigurnosti, koji danas ima obraza da izjavljuje da dok je on bio ministar krize sa migrantima praktično nije ni bilo'', navodi se u pismu koje potpisuje Hoffmann.

''Taj je „zalutali“ ministar imao, nažalost, snažno uporište u politici koju personificira Šemsudin Dedić. I tada, dakle, prije četiri godine jedan drugi Šemsudin je predloženi izmijenjeni i novelirani Pravilnik o unutarnjem ustroju, uz malu pomoć svojih „prijatelja“, srušio već u fazi njegove službene prezentacije, ocjenjujući ga nepodobnim za nacionalne interese naroda iz koga dolazi'', navodi se dalje.

Dodaje se kako je tek na zadnjoj sjednici Vijeća ministara BiH usvojen prijedlog Granične policije BiH za obukom dodatnih 300 policijskih službenika, i to na ''jedvite jade“.

''Da zaključim, ovakve zlonamjerene izjave plasirane radi dnevno-političkih razloga neće niti mogu doprinijeti djelotvornom radu Granične policije Bosne i Hercegovine pa i sigurnosti Bosne i Hercegovine u cjelini, nego će nas da li hotimično ili ne, dovesti u još dublje podjele koje nikom nisu od interesa, a pogotovo onima kojima je stvarno stavljanje pod kontrolu migrantske krize stvarni, a ne deklarativni cilj'', stoji na kraju pisma Svevlada Hoffmanna.

Kopirati
Drag cursor here to close