Mito u Brodu

Otkaz u Graničnoj policiji - narušio ugled, zloupotrijebio položaj i nesavjesno radio

Policijski službenik je 16. veljače 2020. godine prilikom obavljanja granične kontrole na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod od putnika zahtijevao i primio dar u novčanom iznosu od 50 eura.
Vijesti / Flash | 16. 09. 2020. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska kоmisiја zа pоliciјskе službеnikе Grаničnе pоliciје Bosne i Hercegovine, nаkоn rаzmаtrаnjа pоdnеsеnоg Zаhtјеvа zа pоkrеtаnjе disciplinskоg pоstupkа i оdržаnоg glаvnоg prеtrеsа, dоniјеla је Rјеšеnjе о prеstаnku rаdnоg оdnоsа zа pоliciјskоg službеnikа Ilinka G. koji je obavljao poslove policajca za graničnu kontrolu u Jеdinici grаničnе pоliciје Brod, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijski službenik je 16. veljače 2020. godine prilikom obavljanja granične kontrole na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod od putnika zahtijevao i primio dar u novčanom iznosu od 50 eura kako bi mu omogućio izlazak iz BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Imajući u vidu navedeno, Disciplinska komisija za policijske službenike GPBiH nakon provedenog javnog pretresa utvrdila je da je okrivljeni policijski službenik počinio teže povrede službene dužnosti iz člana 105. stav (1) tačka 1), 9) i 23) Zakona o policijskim službenicima BiH, a koje se definiraju kao: ”neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka“, ”ponašanje koje narušava ugled policijskog organa“ i ”zloupotreba službenog položaja“.

Kopirati
Drag cursor here to close