Poznata imena

HNŽ odabrao izaslanike za Dom naroda; Zastupnica napustila sjednicu

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara u razgovoru za BHRT apelirala je na sve kantonalne skupštine i političke stranke da izaberu izaslanike za taj dom kako bi sjednica novog saziva bila zakazana.
Vijesti / Politika | 06. 02. 2019. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Skupština HNŽ-a danas bira izaslanike za Dom naroda

Skupština Hercegovačko neretvanske županije odlučila je da će u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda Hrvata ići Tomislav Martinović, Iva Raguž i Damir Džeba.

Iz reda bošnjačkog naroda u Dom naroda će Alisa Hajdarović iz SDA, a Zora Dujmović iz HDZ BiH i Vesna Saradžić iz SDP-a popunit će dva mjesta namijenjena Srbima.

Zasjedanje Skupštine napustila je zastupnica DF-a Selma Drljević rekavši kako joj politika njezine stranke nalaže da ne sudjeluje u procesu izbora izaslanika za Dom naroda.

Foto: Bljesak.info / Skupština HNŽ-a danas bira izaslanike za Dom naroda

Šerif Špago, predsjedatelj Skupštine HNŽ je rekao da je Skupština izvršila svoju obvezu. Pojasnio je kako u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz HNŽ-a idu tri Hrvata, jedan izaslanik iz bošnjačkog te dva iz srpskog naroda.

''Osim ovih lista za kandidate imali smo listu koju je predložio Aner Žuljević iz reda ostalih i SIP će ju uvažiti pri popunjavanju doma naroda u drugom krugu ako iz kantona ne bude dovoljno zastupnika iz reda ostalih'', rekao je Špago nakon sjednice.

''Nismo završili izbor predsjedatelja skupštine. Čekaju se razgovori oko uspostave skupštinske većine u HNŽ-u'', rekao je.

Tomislav Martinović rekao je kako glasovanje nije donijelo nikakvih iznenađenja.

Kako je rečeno iz reda Hrvata Martinović, Džeba i Raguž dobili su po pet glasova.

Bošnjački izaslanici Elvedin Grcić  i Alisa hajdarović dobili su jedan, odnosno devet glasova, po dva glasa dobile su izaslanice iz reda srpskog naroda dok je Žuljević, kao predstavnik Ostalih, dobio jedan glas.

Podsjećamo, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara u razgovoru za BHRT apelirala je na sve kantonalne skupštine i političke stranke da izaberu izaslanike za taj dom kako bi sjednica novog saziva bila zakazana.

Bradara je rekla kako će sjednica novog saziva Doma naroda FBiH biti zakazana do 10. veljače .

''Dovoljno smo odgovorni da smirimo naše građane. Proračunski korisnici će sigurno u veljači dobiti naknade za siječanj, istaknula je.

Klub Bošnjaka u starom sazivu ovog Doma, poručio je pak da će, ukoliko to ne učini Bradara, sjednicu zakazati njezin zamjenik Jasenko Tufekčić .

Kopirati
Drag cursor here to close