NIkad nije kasno

HNS progovorio o Aluminiju

Iako je još prošlog tjedna od članica HNS-a zatražena hitna sjednica Odjela za gospodarstvo HNS-a, ona nije održana.
Vijesti / Politika | 08. 07. 2019. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vlada FBiH najodgovornija za rješavanje problema u poslovanju Aluminija d.d. Mostar'', rekao je predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić nakon sjednice tog tijela u ponedjeljak.

''Problem Aluminija je problem bh. apsurda. Zar nije apsurdno da Vlada FBiH, koja je vlasnik Elektroprivrede BiH, daje privatnom poduzeću ArcelorMittal Zenica, struju za 42 eura po megavat satu, a Aluminij, koji je u njezinom vlasništvu skoro 50 posto, mora nabavljati tu istu struju po 78 eura po megavat satu. Sama ta činjenica govori tko je najodgovorniji za stanje u Aluminiju i za traženje rješenja. To je Vlada FBiH'', kratko je odgovorio Ljubić na novinarsko pitanje o stanju u mostarskom Aluminiju.

Naime, iako je još prošlog tjedna od članica HNS-a zatražena hitna sjednica Odjela za gospodarstvo HNS-a, ona nije održana.

Kako je poručeno, čeka se konstituiranje odjela na kojem bi onda prva točka bila Aluminij, koji pak, nema više vremena za bilo kakva premišljanja.

Slaven Raguž predsjednik HRS-a i član Predsjedništva HNS-a govoreći o pokretanju inicijative za održavanje ove sjednice, rekao je kako nemaju konkretan odgovor, a Liljana Lovrić, čelnica odjela za gospodarstvo HNS-a, nije se očitovala službeno o ovome.

Kopirati
Drag cursor here to close