Kakva može biti BiH?

HNS priprema nacionalnu strategiju

Govoreći o uređenju BiH rekao je kako država ne smije biti vlasništvo određene etničke skupine.
Vijesti / Politika | 10. 09. 2019. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zagovaramo federalizam i smatramo da se nacionalno i građansko ne isključuju nego se dopunjuju'', rekao je Božo Ljubić predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH tijekom sjednice koje zasjeda u utorak u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / 

Ljubić kaže kako će se raditi na o provedbi nacionalne strategije u novim okolnostima u BiH te da će se očitovati i o pitanju obilježavanja nacionalnih obljetnica hrvatskog naroda u BiH-

''Procesi u BiH su jako dinamični. Suočavamo se s blokadom i s elementima političke i ustavne krize. Djelovanje HNS-a traži se da se nađu kompletni odgovori za ova pitanja'', rekao je Ljubić.

Govoreći o uređenju BiH rekao je kako država ne smije biti vlasništvo određene etničke skupine.

''Federalizam znači da se nacionalno i građansko ne isključuju već se međusobno uvjetuju i dopunjuju. BiH se trenutno suočava s institucionalnom blokadom koja ima elemente političke i ustavne krize, a sve što HNS radi usmjereno je na to da se BiH pretvori u jednu funkcionalnu i samoodrživu državu. To trenutno nije slučaj, a o tome govore i svi procesi u BiH poput reformi, euroatlantskog puta i drugih, koji su blokirani'', kazao je Ljubić.

Kopirati
Drag cursor here to close