Smjene i amaterizam

FOTO | Ponovno se broji u Mostaru

Nakon zabilježenih nepravilnosti i nelogičnosti s glasovima, naređeno je brojanje na 70-tak mjesta. Traže se ostavke članova Povjerenstva i upozorava na amaterizam.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2020. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je ponovno brojanje glasova mostarskih izbora nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BiH odlučilo da se na 70-tak mjesta provjeri stanje na listićima.

Foto: Bljesak.info / Listići poziraju

Na to ih je pozvalo Gradsko izborno povjerenstvo Mostar, a član SIP-a Suad Arnautović rekao je kako treba ''pokrenuti određene postupke protiv administracija u Mostaru''.

''Na polovini biračkih mjesta potrebna je manja ili veća intervencija'', dodao je.

Na smjene, ali SIP-a, pozvao je i HNS BiH.

Foto: Bljesak.info / Brojanje

''Nakon ovakvog skandala neviđenog razmjera, osobito u Mostaru koji je bio toliko godina bez izbornog procesa, zahtijevamo neopozive ostavke članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH jer nisu u mogućnosti uspostaviti standarde i uvjete za demokratsko održavanje izbornog procesa, kao i uključivanje pravosudnih i policijskih institucija u sve daljnje aktivnosti koje slijede'', priopćeno je iz HNS-a.

Foto: Bljesak.info / Listić po listić

Oko načina provedbe izbora oglasili su se i iz koalicije Pravo na grad koji navode kako su birački odbori bili nespremni te da se radi ''o neviđenom amaterizmu''.

Kopirati
Drag cursor here to close