Ne valja, hajd' opet!

Novo brojanje glasova na 70 mjesta u Mostaru!

Vlado Rogić je kazao da je zabrinut zahtjevom za novo brojanje jer se radi o mnogo mjesta.
Vijesti / Politika | 21. 12. 2020. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH odlučilo je jednoglasno o ponovnom otvaranju vreća s glasačkim materijalom radi novog prebrojavanja i utvrđivanja finalnih rezultata izbora s više od 70 biračkih mjesta na kojima se glasovalo u Mostaru.

Naime, Gradsko izborno povjerenstvo Mostar podnijelo je zahtjeve za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata. Prijedlog je da se donesu naredbe kojima će se omogućiti otvaranje vreća za nekoliko biračkih mjesta, priopćeno je na današnjoj sjednici.

''Moramo skrenuti pažnju GIP-u kod izdavanja naredbe s tim u vezi, da li će isti članovi biračkih odbora a istih biračkih mjesta koji nisu uradili kvalitetno posao, biti ponovo angažirani ili će biti delegirani drugi članovi?'', kazao je Suad Arnautović, član SIP-a.

Dodao je da je jako važno da taj posao bude transparentan i da se na vrijeme obavijeste javnost o otvaranju vreća i objedinjavanju rezultata.

''Ovo treba zapamtiti i zabilježiti, te na kraju pokrenuti određene postupke protiv administracija u Mostaru, jer vidimo da je veliki broj, faktički na pola biračkih mjesta je potrebna manja ili veća intervencija'', naglasio je.

Vlado Rogić je kazao da je zabrinut zahtjevom za novo brojanje jer se radi o mnogo mjesta.

Podsjećao, HDZ BiH i HNS objavili su danas kako su izborne nepravilnosti s prebrojavanjem glasova uslijedile u nekim jedinicama iza 19 sati i to uz pomoć Središnjeg izbornog povjerenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close