Imaju kandidata

Davor Dragičević osniva stranku

"Političke ambicije moje nisu velike, možda će vremenom biti, napravit će se novi politički pokret, ne ulazimo ni sa kim u koaliciju, nemamo ni s kim.''
Vijesti / Politika | 17. 09. 2019. u 20:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi već preko godinu dana tražimo da se slučaj ubojstva Davida prenese na Tužiteljstvo BiH'', kazao je za N1 Davor Dragičević komentirajući zahtjev njegovog odvjetnika u vezi istrage ubojstva Davida Dragičevića.

''Ja sam rekao da institucije Želimira Lepira koje su podigle optužnicu protiv mrtvog Davida ne priznajem. Državno tužiteljstvo treba da preuzeti jer ubojice ne vode nikakvu istragu."

Kazao je kako će se vratiti u Banja Luku kada dobije potvrdu odvjetnika da nikada protiv njega više nema kaznenih i prekršajnih prijava te da će tada pokrenuti stranku:

"Političke ambicije moje nisu velike, možda će vremenom biti, napravit će se novi politički pokret, ne ulazimo ni sa kim u koaliciju, nemamo ni s kim. Cilj su nam naravno lokalni izbori, ali mene više interesiraju opći. Imamo već kandidata za lokalne izbore, za mjesto gradonačelnika Banja Luke, o imenima sada ne bih govorio ali kada bude sve formirano oglasit ćemo se."

"U tijeku je formiranje, nadam se da će biti u roku od mjesec dana, kako će se zvati odlučit ćemo već, možda Pravda za sve. Naziv nije bitan, nije ni priča koju pričamo nego djela koja ćemo raditi", dodao je.

Govorio je o programu stranke te izrazio nadu da će dobiti podršku građana:

"Politika te stranke bit će ekonomija, nema politike. Prioritet je ekonomija, da pokažemo ljudima da u toj zemlji može biti bolje, da može biti zajednički suživot. Nije Republika Srpska ni Federacija BiH ugrožena, jedino od vladajućih struktura. Ne trebaju nam ni strane države, ni strane agencije, ni OEBS, ni OHR. Njih vladajuća struktura drži u šaci. Garantiram vam za godinu dana da se dosta stvari može promijeniti."

"Ako narod ne želi promjene, ako želi živjeti u ratu neka izvoli. Neće ostati nikom ni Republika Srpska, ni Federacija, ni Bosna i Hercegovina. RS će spasti na 5.000 stanovnika i nikom više neće trebati. Ako neće to da prepoznaju, to je njihov izbor. Valjda će ljudi shvatiti u kojem sustavu žive, tko ih je zarobio, na koji način ih je zarobio", dodao je.

Istaknuo je da je vrijeme za promjene jer politički eksperiment u BiH koji traje 26 godina nije uspio.

Kopirati
Drag cursor here to close