Čović

Zrno optimizma: Za 15 dana završava priča o Izbornom zakonu

''Vrlo jasno smo prepoznali vrijeme ispred sebe. Procjena je da mi izbore trebamo imati pripremljene kao da će se Izborni zakon promijeniti iako nam je ostalo vrlo simbolično vrijeme'', rekao je.
Vijesti / Politika | 13. 04. 2018. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kad središnje izborno povjerenstvo proglasi izbore time bi završila priča o Izbornom zakonu. Ne želimo dopustiti da netko špekulira da ćemo i u desetom mjesecu moći promijeniti Izborni zakon'', rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sjednice Predsjedništva stranke održane u Mostaru.

''Jasno je da više zahvata oko izbornog zakona nakon toga nema smisla raditi'', rekao je Čović i dodao kako stranke imaju dovoljno vremena, nekih 15-tak dana, ako ima političke volje.

''Vremena je ostalo jako malo i ako bismo gledali kako smo se ponašali u zadnju godinu i pol dana onda je mala vjerojatnoća, pa čak i ja kao vječiti optimista sumnjam da možemo vjerovati da ćemo mi u sljedećih deset dana prihvatiti ono što znamo da trebamo provesti odluku Ustavnog suda o legitimnosti predstavljanja i za Grad Mostar'', rekao je Čović.

Naveo je kako se na sjednici Predsjedništva otvorilo jako mnogo pitanja.

''Vrlo jasno smo prepoznali vrijeme ispred sebe. Procjena je da mi izbore trebamo imati pripremljene kao da će se Izborni zakon promijeniti iako nam je ostalo vrlo simbolično vrijeme'', rekao je.

Kaže kako je začuđen kako su drugi kampanju posvetili samo kritici onoga šta netko drugi radi bez ikakve ideje.

''Nastavite i dalje i time ćete samo ojačati poziciju HDZ-a'', poručio je Čović. ''Dajte nešto konkretno predložite, možda se nekom svidi'', dodao je.

Odgovarajući na pitanje o sastanku s američkom veleposlanicom Maureen Cormack i šefom Delegacije EU u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom, Čović je rekao kako se zbog tehničkih detalja sastanak nije održaovaj tjedan, ali da bi se mogao održati sljedećeg.

''Ja sam na raspolaganju, dok god ima i dana prigode i šanse dok se nešto promijeni, ne odustajem'', rekao je Čović i istaknuo kako će bez promjena Izbornog zakona BiH biti jedna improvizacija.

''Ostavit ću zrno optimizma za ovih 15 dana. Ako želimo, znamo kako ćemo to uraditi, I Srbi i Hrvati i Bošnjaci. Ako ne želimo onda ćemo tražiti tehnike kako to ne uraditi pa ćemo vidjeti tko je u pravu'', rekao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close