Ne obazire se na druge

Dodik: Naša politika je najjača u BiH

''Činjenica da postoji Srpska je najbolji odgovor na njihovu mržnju, i to sve bolja Republika Srpska, u kojoj se grade autoputovi, bolnice, tvornice i zapošljavaju ljudi", rekao je zadovoljno Dodik.
Vijesti / Politika | 26. 03. 2019. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Republika Srpska isključivo zavisi od nas, naše volje i naše sposobnosti da je izgradimo ekonomski i institucionalno jakom, a drugi koji je ne vole, oni će ostati zarobljeni u toj svojoj mržnji'', rekao je Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik te istaknuo kako se više ne osvrće na namjere drugih koji žele osporiti postojanje RS-a.

''Činjenica da postoji Srpska je najbolji odgovor na njihovu mržnju, i to sve bolja Republika Srpska, u kojoj se grade autoputovi, bolnice, tvornice i zapošljavaju ljudi", rekao je zadovoljno Dodik.

BiH je nefunkcionalna država

Dodik je ponovio da je Republika Srpska nastala voljom srpskom naroda, da tu volju niko ne može pobiti i da "Srpsku niko ne može i ne smije ukinuti, te da ga nije briga šta govore Bošnjaci ili bilo ko drugi o tome".

On je ocijenio da je BiH sterilna i nefunkcionalna, sa lošom perspektivom, a da činjenica "da bošnjačka elita pet mjeseci opstruira formiranje vlasti na nivou BiH, govori da je njihov nagon za BiH upitan".

Bošnjacima se ne sviđa mnogo toga

Dodik je naglasio da Bošnjaci osporavaju pravo legitimno izabranih Srba da budu predstavnici srpskog nacionalnog interesa u zajedničkim institucijama.

"Naša politika je jasna i najjača u BiH i to se Bošnjacima ne sviđa. Ovo što oni rade je njihovo traganje kako da nas oslabe. Ako se ignorira izborna volja srpskog naroda, zašto bismo mi davali djelomično legitimitet i Predsjedništvu i bilo kojoj razini vlasti", rekao je Dodik za "Alo", navodi N1. 

On je istaknuo da oni, koji sada sjede u ime Srba u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i zajedničkim organima "ni prethodno nisu imali legalnost da budu predstavnici Srba, jer su bili opozicija, a da tek sada nemaju nikakav legalitet".

Vučićeva politika – Politika mira?

Dodik je posebno istaknuo dobru suradnju sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ukazujući da je Vučić "pokazao da je državnik i lider koji je u fokus stavio mir", te da neupitnom smatra Vučićevu odlučnost da brani slobodu srpskog naroda.

"Za lidere nije važno samo da imaju legitimnu vlast nego i da razumiju kontekst i da su istrajni u provođenju najbolje politike za narod. Vučić je čovjek tog kalibra. Razumije kontekst bolje od svih drugih, a istovremeno je odlučan da brani srpski narod gdje god on živi. Njegova politika je politika mira i uvijek dijalogom rješava političke probleme", rekao je Dodik.

On je poručio da je Republika Srpska, kao najveća srpska zajednica izvan Srbije, bez pogovora na strani Srbije u političkom i svakom drugom smislu.

"Bez obzira na to što neki misle da smo mi mali, mi imamo određene resurse i upotrebljavat ćemo ih prikladno situacijama", rekao je Dodik.

On je istaknuo da su veze Srbije i Republike Srpske zahvaljujući Vučiću toliko poboljšane da ljudi u Republici Srpskoj zaista osjećaju da je Srbija njihova država.

"Mnogo smo pomoći dobili od Srbije, a najnovijim programom će gotovo sve općine u Republici Srpskoj imati projekte koji će se realizirati sredstvima Srbije, što je veoma važno i što se nikada ranije nije dogodilo", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close