Reakcija

DF: NSRS odbila borbu protiv terorizma, Dodik se učvrstio na crnoj listi SAD

Vlastima RS kojima je prioritet sprečavanje borbe protiv terorizma, zaista je neophodan novi pristup školstvu i opismenjavanju'', priopćeno je.
Vijesti / Politika | 29. 07. 2020. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Narodna Skupština Republike Srpske podržala Milorada Dodika u stavljanju veta na odluke donesene u Predsjedništvu BiH, nema više sumnje da su se Milorad Dodik, kao i opozicija u Republici Srpskoj, svrstali na suprotnu stranu od SAD i zemalja koje vode borbu protiv terorizma, priopćila je Demokratska fronta.

''Odluka da se odbije sporazum Ministarstva sigurnosti BiH i SAD, o upotrebi putničkih informacija a u svrhu sprječavanja terorizma, a koji je Predsjedništvo BiH usvojilo, potvrđuje i ispravnost odluke Američke administracije da Milorada Dodika ostavi na crnoj listi.

Odluka da se veto stavi i na sporazume o sudjelovanju u PISA i PIRLS programima za ocjenjivanje učenika, dodatno je sramotna, jer Bosnu i Hercegovinu stavlja na listu malobrojnih zemalja koje odbijaju testirati svoje učenike po međunarodno priznatim metodama. Vlastima RS kojima je prioritet sprečavanje borbe protiv terorizma, zaista je neophodan novi pristup školstvu i opismenjavanju'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close