Davor Selak iz HDZ-a 1990 prešao u SDA

HDZ 1990 je napustio, kako kaže, jer se protivio njenom ostanku u Hrvatskom narodnom saboru.
Vijesti / Politika | 06. 03. 2018. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik KO HDZ 1990 i član Predsjedništva HDZ 1990 Davor Selak napustio je ovu stranku i danas postao član SDA. Pristupnicu za članstvo u SDA potpisao je jer smatra da se svi moraju aktivno uključiti u politiku u vrijeme kada su opći izbori važniji nego referendum 1992. godine, prenosi Kilx.ba.

Svečano potpisivanje pristupnice održano je u prostorijama Općinskog odbora SDA Ilidža.

"Vidimo da svi mijenjaju fotelje za državu i razgovaraju s najvećim protivnicima cjelovite BiH, s Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem. Mislim da SDA, pored možda DF-a, ima politiku koja je ista od osnivanja te stranke. Ako smo 1992. godine mogli i nas 17 posto Hrvata izaći na referendum i glasati za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu BiH, državu Srba, Hrvata i Bošnjaka i ostalih građana, ne vidim zašto to ne bismo i sada uradili i insistirali da država i ostane takva", kazao je Selak.

HDZ 1990 je napustio, kako kaže, jer se protivio njenom ostanku u Hrvatskom narodnom saboru.

"Sarajevski Hrvati su najviše oštećeni tim. Nismo mogli dati preporuke, došlo je do niza događanja, presude haškim zatvorenicima, glasanja oko trošarina... Da se tome pristupilo na neki drugi način, bilo bi bolje. Imali ste dvije izjave Raguža i Cvitanovića, vidjeli ste da se u Ragužovoj ne izražava mržnja. On nije sretan zbog presude haškim pritvorenicima, ali to je na jedan puno drugačiji način, sa suosjećanjem sa žrtvama zločina na svim stranama. To je ključ djelovanja političkih stranaka koje žele dobro svim narodima", naveo je Selak.

 "Stranku sam napustio kao najveći protivnik ostanka HDZ-a 1990 u Hrvatskom narodnom saboru, pogotovo dok su na čelu Dragan Čović i Božo Ljubić. Onog trenutka kad se to promijeni, voljan sam dati podršku Hrvatskom narodnom saboru zbog onih razloga zbog kojih je i nastao", zaključio je Selak.

 

Kopirati
Drag cursor here to close