Mašala

Čuvaju se debljanja: Političari dnevno pojedu 1.500 KM janjetine i teletine

Prema detaljima ugovora, koji je sklopljen 22. veljače, riječ je o otvorenom postupku, a Mesna industrija Rakitno pobijedila je u konkurenciji tri ponuđača koja su se prijavila na natječaj.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2018. u 09:25 Bljesak.info
Kopirati

Služba za zajedničke poslove institucija BiH sklopila je ugovor s Mesnom industrijom Rakitno iz Posušja o jednogodišnjoj nabavci svježe janjetine, teletine i prerađevina u visini od čak 356.000 KM, pišu Nezavisne novine.

''Prema jednostavnoj matematičkoj računici, ukoliko visinu ugovora (356.000 KM) podijelimo s oko 230 radnih dana u godini (odbijeni vikendi, godišnji odmor i slobodne dane za praznike), iz toga proizlazi da će se u institucijama BiH dnevno trošiti više od 1.500 KM samo na teletinu i janjetinu'', objavile su banjalučke novine.

Prema detaljima ugovora, koji je sklopljen 22. veljače, riječ je o otvorenom postupku, a Mesna industrija Rakitno pobijedila je u konkurenciji tri ponuđača koja su se prijavila na natječaj, navode novine.

Pri tome vrijedi podsjetiti da su našim političarima, dužnosnicima i državnim službenicima, godišnje na raspolaganju velike količine ostalih vrsta mesa, piletine i pilećih proizvoda, ribe i proizvoda od ribe, povrća i voća, raznih konzervi i zamrznutih mesnih programa, potom kolača, sladoleda, kave itd., ali i velike količine alkoholnih pića, piva, vina i žestokih pića.

Službom upravlja ''tročlani direktorij'', dakle tri direktora koja se rotiraju svakih 10 mjeseci. Na pitanje o ogromnim količinama naručene svježe teletine i janjetine, iz Službe su odgovorili da se uglavnom jedu teletina i piletina, dosta manje janjetina, a najmanje svinjetina, ''jer se naši dužnosnici čuvaju debljanja''.

''Oni neće da jedu svakakvu hranu, teleći program se najviše jede'', rekli su u Službi Nezavisnim novinama.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati