Hrvatski član Predsjedništva BiH

Čović za Bljesak: Široki Brijeg je ponos svih Hrvata u BiH i jedan od najrazvijenijih gradova

Čović je istaknuo da je Široki Brijeg jedan od najrazvijenijih gradova u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Politika | 10. 08. 2018. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Široki Brijeg je ponos Hercegovine, ali i ponos svih Hrvata u BiH. Ono što treba posebno naglasiti je da je ostalo još puno prostora da infrastrukturno Grad Široki Brijeg dobije one dimenzije koje mu stvarno razvojno pripadaju'', izjavio je za Bljesak.info Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH uoči svečane sjednice Gradskog vijeća Širokog Brijega održane u petak.

Čović je istaknuo da je Široki Brijeg jedan od najrazvijenijih gradova u Bosni i Hercegovini te je dodao da ''puno toga još tu moramo uraditi da pratimo sve ono što treba Širokom učiniti''.

Dotaknuo se i fiskalne politike u državi za koju smatra da se ne vodi na dobar način jer sredstva nisu, kako je kazao, pravično raspoređena.

Foto: Bljesak.info / Dragan Čović

''Bojim se da još uvijek ne vodimo fiskalnu politiku na dobar način, a prije svega tu mislim da sredstva koja se prikupe na različitim razinama u BiH moraju biti u jednoj pravičnoj mjeri vraćena lokalnoj zajednici kako bi mogla raditi na infrastrukturi koju nosi na svojim leđima. Grad Široki Brijeg i ovako financira jako puno projekata koji nisu izravno u nadležnosti gradske strukture i s te strane moramo biti uz Grad Široki Brijeg i veseliti se svakom novom napretku i projektu. Siguran sam da u narednih par godina Široki će dobiti jednu potpuno novu dimenziju'', zaključio je Čović u izjavu za Bljesak.info.

U svom obraćanu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega dotaknuo se položaja Hrvata u BiH uoči Općih izbora.

''Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH. Zbog toga jedan poziv svima nama koji bi još uvijek drugačije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove'', rekao je čelnik HDZ-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega (Dragan Čović)

Čović je pozvao Hrvate u BiH na okupljanje na sljedećim izborima kako bi onemogućili da im drugi, brojniji narodi biraju predstavnike u vlasti.

Pojasnio je kako je uvjeren da se neće moći nametnuti vlast bez Hrvata ocjenjujući kako je važno da u zajedničkom projektu očuvanja pozicije ovoga naroda budu uključeni branitelji, gospodarstvenici, kulturni djelatnici, predstavnici crkve. Dodao je kako je pred ovom generacijom Hrvata osigurati jednakopravan položaj tog naroda u BiH kako bi ''s ponosom govorili da je ovo naša domovina''.

Hrvatski član Predsjedništva BiH ustvrdio je i kako su Hrvati veliki narod bez obzira na malobrojnost te da su nositelji pozitivnih vrijednosti, napose europskoga puta.

Foto: Bljesak.info / Dragan Čović i Miro Kraljević
Kopirati
Drag cursor here to close