Bilo bi bolje da smo mudriji

Izetbegović: Čović bi trebao znati da 50 posto Hrvata živi izmiješan s Bošnjacima

"Gospodin Čović bi trebao imati i više sluha kad je u pitanju Bosna i Hercegovina, te braniti interes zemlje u kojoj smo rođeni i ja i on", kazao je Bakir Izetbegović u Mostaru.
Vijesti / Politika | 08. 08. 2018. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Odnosi Hrvata i Bošnjaka bili bi bolji kad bi se prvaci koji predstavljaju ova dva naroda odnosili na mudriji način. Mislim da bi gospodin Čović trebao imati u vidu da 50% hrvatskog korpusa živi izmiješan s Bošnjacima. Daleko je preče napraviti dogovor s nama u Sarajevu nego u Beogradu ili Banja Luci.... Izaći u susret kad je u pitanju islamska vjerska zajednica, pokazati pijetet nad zločini nad Bošnjacima, pomoći da se odnosi popravljaju i imati više sluha kad je u pitanju Bosna i Hercegovina, te braniti interes zemlje u kojoj smo rođeni i ja i on", kazao je na polaganju cvijeća na mezarju Šehitluci u Mostaru predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Foto: Bljesak.info / Bakir Izetbegović u Mostaru

Osvrnuo se i na stanje u regiji.

"Čuli smo danas Dačićevu izjavu. To su politička pozicioniranja. Pomalo se ucjenjuje i međunarodna zajednica, plašeći ju da će se povezati BiH s rješenjem Kosova. To dvoje se ne može vezati. Džaba Dačić – Miloševićev učenik pokušava povući paralele između Kosova i BiH. Bosna i Hercegovina je riješena. Isto zlo predvođeno Miloševićem pohodilo je i BiH i Kosovo. Nema ni morlanih, ni povijesnih, ni pravnih fakata na kojima bi se povezali Kosovo i BiH", smatra Izetbegović.

Podsjetimo, Gradski odbor SDA Mostara organizira danas u Narodnom pozorištu Mostar s početkom u 18 sati Tribinu pod nazivom “Razgovor s građanima”.

Gosti tribine su Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, predsjedatelj Zastupničkog doma PS BiH i potpredsjednik ove stranke.

Tijekom tribine, članovi SDA, ali i građani Mostara, imat će priliku da u neposrednom kontaku s Izetbegovićem i Džaferovićem saznaju njihove stavove i razmišljanja o najvažnijim političkim i drugim pitanjima u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close