Loš odnos s partnerima

Čović o prosvjedima liječnika i radnika 'Ere': Časni radnici ispaštaju zbog nerada

Traže se različiti razlozi da bi se stanje zadržalo u blatu i sivilu, smatra Čović
Vijesti / Politika | 16. 02. 2018. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Odnosi HDZ-a i koalicijskog partnera u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) su jako loši, to je partnerstvo iz nužde'', rekao je za medije Dragan Čović, komentirajući probleme u ovoj županiji.

"Vlada HNŽ-a je donijela odluku o prodaji Hotela Ere, a kad je došlo do parafiranja, onda se izvlače neki uvjeti. Da bi ljudi, koji nisu ni krivi ni dužni, završili na ulici jer nisu riješili životne probleme. Traže se različiti razlozi  da bi se stanje zadržalo u blatu i sivilu, s dosta problema koji postaju problemi svih nas. To je krajnje neodgovorno i s te strane odnosi između koalicijskih partnera, što god to značilo, su iznimno loši. Najbolji način da provjerimo koliko su odnosi dobri, je na operativnim zadacima'', rekao je Čović govoreći da u tom smislu trenutno imaju i razgovore oko sindikata kada je zdravstvo u pitanju.

''Ne smiju zbog našeg nerada ispaštati oni koji časno rade'', kazao je Čović, dodajući kako imaju bezbroj problema s partnerima pa čak i u komunikaciji, no to neće komentirati jer smatra da javnosti treba poslati  sliku ozbiljnosti i odgovornosti.

 Podsjetimo, kupnja hotela ''Ero'' od strane Vlade Hercegovačko-neretvanske županije na čekanju je zbog SDA, rekli su ranije u Vladi.

''Kolege ministri iz SDA su zamolili predsjednika Vlade da se izjašnjavanje odgodi na nekoliko dana dok se o cijeloj proceduri i kupnji hotela 'Ero' izjasni Županijski izvršni odbor SDA. Predsjednik Vlade je poštujući kolege u Vladi dao stanku i mi čekamo da se o konačnom ugovoru o kupnji hotela 'Ero' očituje i oglasi SDA'', rekao je ranije glasnogovornik Vlade Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Pero Pavlović. 

Iz SDA su međutim rekli da su radnici pitanje gradske razine, ali da podržavaju da se pitanje uposlenih riješi na regularan i zakonit način te da o tome treba iskreno razgovarati.

''Treba staviti sve dokumente na stol i naći rješenje. SDA želi samo jednu potpuno čistu situaciju oko objekta koji se kupuje'', rekli su nam ranije iz ove stranke.

Bivši radnici hotela ''Ero'' tvrde kako im doprinosi nisu uplaćivani zadnje četiri godine, te su i nedavno ispred Vlade prosvjedovali tražeći rješenje svog statusa

Podsjećamo i da je Vlada HNŽ u lipnju je donijela odluku o kupnji mostarskog hotela 'Ero' površine cca 9.500 metara četvornih. Objekt je na osnovu natječaja ponuđen po cijeni od 1.100 KM po metru četvornom što u konačnici znači da je 'Ero' prodan za iznos od cca. 10,5 milijuna KM. Vlada bi u rekonstrukciju 'Ere' trebala utrošiti blizu 1,4 milijuna maraka i to u četiri rate da bi objekt bio prilagođen potrebama smještaja institucija.

Valja napomenuti i štrajk liječnika medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije, koji od županijske Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za liječnike medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama. Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

 

Kopirati
Drag cursor here to close