Upitani za tvrdnje iz Vlade

SDA o hotelu Ero: Želimo čistu situaciju

Mušić pak kaže kako podržavaju rješavanje problema uposlenika ali i da se situacija raščisti do kraja.
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 02. 2018. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iznenađuje nas ovakvo reagiranje'', izjavio je za Bljesak.info Edin Mušić, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i dužnosnik SDA upitan da prokomentira navode iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije da se zbog zahtjeva SDA problem kupovine mostarskog hotela Ero odugovlači.

''U svakom slučaju pitanje uposlenika je pitanje za gradsku razinu, jer je po mojim saznanjima poduzeće gradske razine. Ono o čemu smo mi do sada razgovarali je kupovina objekta za smještaj kantonalne vlade i institucija i ništa drugo. Sve ostalo je stvar izvan onoga s čim se Vlada susretala'', rekao je Mušić.

Naime, nakon prosvjeda radnika na prometnici M17 te potom pred zgradom Vlade HNŽ-a rečeno je kako je cijela stvar blokirana na zahtjev SDA.

''Očekivali smo izjašnjavanje Vlade o tome da predsjednik Vlade dobije ovlast da potpise ugovor o kupnji hotela Ero. Kolege ministri iz SDA su zamolili predsjednika Vlade da se izjašnjavanje odgodi na nekoliko dana dok se o cijeloj proceduri i kupnji hotela izjasni Kantonalni izvršni odbor SDA. Predsjednik Vlade je poštujući kolege u Vladi dao stanku i mi čekamo da se o konačnom ugovoru o kupnji hotela Ero očituje i oglasi SDA'', rekao je glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović.

Mušić pak kaže kako podržavaju rješavanje problema uposlenika ali i da se situacija raščisti do kraja.

''Podržavamo da se pitanje uposlenih riječi na regularan i zakonit način i o tome treba iskreno razgovarati. Staviti sve dokumente na stol i naći rješenje. SDA želi samo jednu potpuno čistu situaciji u ništa drugo oko objekta koji se kupuje. To je naše jedno usmjerenje i naš zadatak i mi ćemo na tome ustrajati'', rekao je.

Kaže kako SDA nije adresa za prosvjede radnika.

Podsjećamo, Vlada HNŽ-a u lipnju je donijela odluku o kupnji mostarskog hotela po cijeni od 1.100 KM po metru četvornom što u konačnici znači da je Ero prodan za oko 10,5 milijuna KM.

Radnici prosvjeduju jer za njih 62 nisu uplaćivani u posljednje četiri godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close