Uskoro sastanak s liderima

Čović: Nema prepreke za skoro formiranje Vijeća ministara

Čović kaže da bi sljedećeg tjedna mogla bi biti zakazana i zajednička sjednica oba doma državnog parlamenta.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2019. u 12:58 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izrazio je nadu da će sjednica Kolegija Doma biti zakazana već za sljedeći tjedan kada će se dogovoriti plan rada novoizabranog Kolegija.

Također, ukoliko se postigne dogovor, Čović kaže da bi sljedećeg tjedna mogla bi biti zakazana i zajednička sjednica oba doma državnog parlamenta.

Na pitanje o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH izrazio je uvjerenje da će uskoro biti uspostavljana i izvršna vlast na razini države kako bi Predstavnički dom i Dom naroda PSBiH mogli u potpunosti funkcionirati.

''Nema ni jedne prepreke da Vijeće ministara imamo u zakonom predviđenom roku. To znači da se odmah može imenovati mandatar, pošto sve znamo, a sukladno rokovima i obavezama mandatar bi trebao obaviti razgovore kako bi u što kraćem roku imali novi saziv Vijeća ministara'', rekao je Čović. 

Iako nije želio precizirati datume kada bi se sve to moglo dogoditi, ocijenio je da je sasvim izvjesno da će se taj posao biti završen u ožujku. 

S njim se složio i Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratska akcije (SDA) Bakir Izetbegović koji je napomenuo da bi tijekom tog mjeseca trebala biti definirana parlamentarna većina koja bi trebala predvoditi vlast na državnoj razini u četverogodišnjem mandatu.

Najavio je i da će uskoro biti organiziran sastanak na razini lidera stranaka između HDZ-a BiH, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Stranke demokratske akcije (SDA), a upravo te stranke trebale bi činiti okosnicu buduće koalicijske većine na državnoj razini. 

''Vjerujem da ćemo vrlo brzo imati potrebu ponovo sjesti, to znači u sljedećih nekoliko dana'', kazao je Čović.

Kada je u pitanju sutrašnji Dan nezavisnosti, Čović je kazao da to ne želi komentirati te je samo čestitao svim građanima BiH taj praznik.

Kopirati
Drag cursor here to close