Sumiranje predsjedavanja

Čović: Izborni zakon će se mijenjati, a BIH će biti u EU do 2025. godine

Čović je izrazio uvjerenje da BiH do 2025. godine može biti članica Europske unije zajedno s Republikom Srbijom i Crnom Gorom.
Vijesti / Politika | 19. 03. 2018. u 12:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Intenzivno smo radili u posljednjim mjesecima iako nije urađeno sve što je trebalo'', kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović sumirajući predsjedavanje ovih tijelom u posljednjih osam mjeseci.

Posebno je mnogo urađeno kada je u pitanju europski put BiH te je Čović izrazio uvjerenje da BiH do 2025. godine može biti članica Europske unije zajedno s Republikom Srbijom i Crnom Gorom.

Čović, ujedno lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, ocijenio je da je ovo vrijeme uoči proglašenja općih izbora zanimljivo vrijeme za sumiranje političke situacije u državi.

''Tema ne manjka i kada su u pitanju sporazumi i nesporazumi, posebno zbog situacije u Federaciji BiH, ali i promjene vlasti u većini županija, a tek ćemo u petom mjesecu znati kada i pod kojim uvjetima idemo u izbore'', podvukao je Čović.

Govoreći o raspisivanju izbora koji bi, smatra, trebali biti organizirani 7. listopada, izrazio je uvjerenje da će do tada biti završene izmjene Izbornog zakona s ciljem da se osigura legitimnost predstavljanja konstitutivnih naroda čime bi se moglo ići dalje u formiranje vlasti.

Potvrdio je da je u tom smislu optimist te ne očekuje nikakve blokade, dodajući da još ima vremena, a rješenja postoje.

Kopirati
Drag cursor here to close