Zagreb

Čović čestitao Plenkoviću na mostu

''Bosna i Hercegovina kao susjedna, prijateljska i partnerska zemlja uživa potporu Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji i NATO-u'', istaknuo je Plenković.
Vijesti / Politika | 02. 08. 2018. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina uživa punu potporu Hrvatske u euroatlantskim procesima, rekao je premijer Andrej Plenković u srijedu u Banskim dvorima gdje je primio hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dragana Čovića koji je čestitao Hrvatskoj na početku izgradnje Pelješkog mosta, prenosi Hina.

Na sastanku kojemu su nazočili potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, raspravljalo se o odnosima Hrvatske i BiH, stanju na jugoistoku Europe, suradnji dviju zemalja u područjima gospodarstva, prometa i infrastrukture i zajedničkim naporima u suzbijanju ilegalnih migracija, piše u priopćenju.

''Bosna i Hercegovina kao susjedna, prijateljska i partnerska zemlja uživa potporu Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji i NATO-u'', istaknuo je Plenković.

Kao temeljni preduvjet vladavine prava istaknuta je važnost institucionalne jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini sukladno načelu ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i legitimne zastupljenosti na svim administrativno-političkim razinama vlasti.

 

U vezi s nedavnim početkom radova na izgradnji Pelješkog mosta, premijer Plenković istaknuo je prednosti koje će most donijeti povezivanju Južne Dalmacije te rasterećenju prometnih gužvi na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, navodi Ured premijera.

Čović je čestitao Hrvatskoj na početku izgradnje Pelješkog mosta kazavši da će se njegova puna važnost pokazati u budućnosti jer taj nadnacionalno važan projekt ne povezuje samo teritorij Hrvatske, već i područje šire regije i Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close