Čović

Tužbe neće biti: Galamdžije dijele BiH

Rekao je kako tužbe Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj u ovom slučaju neće biti.
Vijesti / Politika | 01. 08. 2018. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Oni što galame, više dijele Bosnu i Hercegovinu nego drugi'', rekao je na press-konferenciji u Sarajevu član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović.


Rekao je kako se nada što skorijem početku gradnje Pelješkog mosta kako bi o tome manje pričati te da je sva galama oko ovoga samo dio predizborne kampanje.

Rekao je kako tužbe Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj u ovom slučaju neće biti.

''Ne vidim nikakve mogućnosti da netko pokrene tužbu u ime Bosne i Hercegovine, a da bi to netko želio, to razumijem. Ali tko im je branio dosad da to urade. To je kampanja koja je krenula već odavno. Nadam se da će i to krenuti brzo da se gradi i neće više biti zanimljivo'', rekao je.

Naveo je kako je tema Pelješkog mosta u funkciji predizborne kampanje pojedinih političkih stranaka u Sarajevu.

''Ovih je dana utrka političkih stranaka bošnjačkih, tko će više kazati o Pelješkom mostu. Mislim da je dobro da se taj projekt gradi, on je interesu cijele Bosne i Hercegovine'', rekao je Čović.

Osvrnuo se i na poruke koje dobiva povodom reagiranja na reagiranja oko Pelješkog mosta.

''Počeo sam vidim dobivati poruke od kolega da prestanem s nečim. Ja takav rječnik nikad nisam koristio. Bojim se da ovi što previše galame, više BiH dijele nego drugi. Ali dobro, i to je kampanja'', rekao je.

I srpski član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, rekao je kako BiH neće tužiti Hrvatsku.

 


''Nijednom nismo imali nijednu ozbiljnu informaciju oko toga šta se tu događa, nikad nisam dobio nijedan dokument u Predsjedništvu, barem neformalno. Tu se toliko stvari miješa da je to prosto nevjerojatno'', rekao je Ivanić za N1 i naglasio kako neće doći do tužbe protiv Hrvatske zbog početka izgradnje Pelješkog mosta.

S druge strane, bošnjački član Predsjedništva i čelnik SDA, Bakir Izetbegović, najavio je ''vrući režim'' zbog ovog pitanja.

Kopirati
Drag cursor here to close