Predavanje

Bura u Saboru zbog Kordića u Zagrebu

HDZ-ovac Ivan Šuker rekao je kako ''možda neke još uvijek smeta što ima Hrvata u BiH''.
Vijesti / Politika | 03. 04. 2019. u 15:27 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saborski zastupnik Demokrata Mirando Mrsić izjavio je u srijedu kako je užasnut činjenicom da je osuđeni ratni zločinac Dario Kordić održao predavanje u zagrebačkom Studenskom domu "Stjepan Radić", zbog čega je u Saboru zatražio hitno očitovanje Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačke nadbiskupije, koja je predavanje i organizirala, piše Hina.

''Užasnut sam situacijom koja se jučer desila u Zagrebu, gdje je u organizaciji crkve u prostorima Sveučilišta u Zagrebu pred studentima govorio osuđeni ratni zločinac. Kakvu poruku šaljemo građanima i onima koji su pobijeni u Ahmićima'', upitao je Mrsić, napominjući da je Kordić jedan od šestorice Hrvata iz BiH koje je Haški sud osudio za ratne zločine nad Bošnjacima 1990-ih godina.

Zbog svega je zatražio hitno očitovanje Studentskog centra Zagreb, Zagrebačke nadbiskupije i rektora Sveučilišta u Zagrebu, ali i zabranu budućih gostovanja osuđenog ratnog zločinca, prenijela je Hina.

Mrsić je zahvalio "hrabrim studentima" koji su javno iskazali svoje negodovanje i pokušali spriječiti organizaciju jedne takve tribine a onima koji su došli dati podršku osuđenom ratnom zločincu poručio je da se zapitaju: "Pronalazite li riječi Boga u riječima ratnog zločinca, ili u suzama i patnji svih onih koji su stradali od Kordićeve ruke".

''Dario Kordić nije Hrvatska koju želimo, ni Hrvatska u kojoj želimo živjeti. Želimo da Hrvatska bude drugačija'', istaknuo je.

HDZ-ovac Ivan Šuker uzvratio mu je kako ''možda neke još uvijek smeta što ima Hrvata u BiH''.

Inače, Dario Kordić govorio je u utorak navečer o vjeri i Bogu na skupu u zagrebačkom Studentskom domu "Stjepan Radić", a skupina studenata prekinula je predavanje uz povike Kordiću da je ratni zločinac.

Kopirati
Drag cursor here to close