Reakcija

Šibenik: Zbog Darija Kordića na vratima crkve osvanuo popis žrtava iz Ahmića

Vijesti / Flash | 26. 09. 2016. u 06:48 Sa.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivisti organizacije Antifa Šibenik postavili su u noći između subote i nedjelje na vrata jedne crkve papir s popisom žrtava iz Ahmića, kao odgovor na sudjelovanje Darija Kordića na tribini u šibenskoj crkvi.

"Crkva nikad nije nedvosmisleno osudila zločine, kako one ahmićke, tako i one ustaške. Veliki problem je u tome što se Crkva agresivno gura u svjetovni život te opravdava zločine i zločince i predstavlja ih kao uzore. A nažalost tome smo svjedoci dok čitamo Glas Koncila koji nam donosi feljtone koji minoriziraju logore u Jasenovcu i dječji logor u Jastrebarskom, te negiraju onaj u Jadovnom, a veličaju i viktimiziraju fašističke vojnike i generale koji su provodili slična etnička čišćenje kao što ih je radio i Dario Kordić", kažu u Antifa Šibenik za ŠibenikIN.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a Šibensko-kninske županije zgrožen što nitko nije reagirao na tribinu  Darija Kordića održanu u ponedjeljak popodne u crkvi sv. Leopolda šibenske župe u Njivicama kazao je:

"Zgrožen sam da nitko od šibenske znanstvene, kulturne i političke javnosti nije reagirao na to da osuđeni ratni zločinac drži moralna predavanja po šibenskim crkvama, čovjek koji je pravomoćno osuđen u Haagu za najteže ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i najgore povrede Ženevske konvencije. Kako je moguće da nam moralne prodike po Šibeniku drži čovjek kojem je haški sud presudio jer je ubijao žene, starce i djecu u ratu s Bošnjacima? Ja to ne mogu vjerovati", rekao je prošli tjedan Ivan Klarin za ŠibenikIn i naglašava kako je kao političar dužan reagirati.

Činim to, kaže, "radi moralne čistoće sredine u kojoj živim, sredine koja treba biti multikulturalna i multinacionalna i strašno me žalosti što niko još nije reagirao na taj incident".

"Šutimo li o tome, znak je to da odobravamo ovakve gnjusne stvari, ali ja to ne mogu. Ne mogu se nikako pomiriti s činjenicom da jedan od arhitekata zločina u Bosni drži predavanje u crkvi jer to je uvreda za svakog normalnog čovjeka i svakog vjernika. Ne ide mi u glavu da se to događa u tisućljetnom Šibeniku i to u godini kada se slavi 950. godišnjica prvog pisanog spomena tog slavnoga hrvatskog grada. Više me zabrinjava šutnja svih ostalih, nego njegovo nakaradno 'moralno' predavanje", zaključuje Ivan Klarin.

Kopirati
Drag cursor here to close