Zoran Tegeltija

Budući predsjedatelj bio osuđen na uvjetnu kaznu zatvora

To ga nije spriječilo da napreduje u karijeri, pa je shodno zakonskim odredbama postao ministar, jer mu je kazna zatvora bila manja od devet mjeseci.
Vijesti / Politika | 23. 08. 2019. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zoran Tegeltija (SNSD), kandidat za mandatara Vijeća ministara BiH iza sebe ima presudu Osnovnog suda u Banja Luci prema kojoj je pravosnažno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od pet mjeseci zbog nesavjesnog rada u službi.

Još prije pet godina objavljeno je kako je Tegeltija kao načelnik Sektora za carinsko pravne poslove Uprave carine Banja Luka teže povrijedio pravo firme Kondor-šped iz Novog Grada tako što je mimo ovlasti sačinio akt kojim je obavijestio carinarnice na području RS-a da se privremeno obustavlja rad ovog poduzeća, a za obavljanje poslova međunarodne špedicije.

Ovu odluku je obrazložio tako što je napisao da je blokiran žiro račun Kondor-špeda. I žalba na ovu presudu je odbijena, pa je Tegeltija bio na uvjetnom zatvoru. Ali, to ga nije spriječilo da napreduje u karijeri, pa je shodno zakonskim odredbama postao ministar, jer mu je kazna zatvora bila manja od devet mjeseci.

Inače, Središnje izborno povjerenstvo BiH izvršilo je provjeru Tegeltije kao kandidata za predsjedatelja Vijeća ministara BiH i zaključilo da ispunjava sve zakonom imenovane propise za obnašanje ove dužnosti.

Istodobno, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zaprimila je zahtjev Željka Komšića za sigurnosnu provjeru Tegeltije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close