Zakon

Braniteljima se preporučuje da počnu pripremati dokumentaciju

Zakon bi potom na potpis trebao kod predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.
Vijesti / Politika | 24. 07. 2019. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpis na Zakon o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji još nije stavio Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda FBiH, rekao je za Dnevni avaz Sabahudin Ramić, predsjednik Saveza boraca Federacije BiH.

Naime, branitelji očekuju da će od 1. kolovoza početi primjena Zakon, koji je jednoglasno usvojen u Domu naroda Parlamenta FBiH 18. srpnja, a dva dana ranije i u zastupničkom domu.

''Razgovarao sam s tajnikom Doma, očekuje se da Martinović potpiše Zakon u sljedećih dan-dva. Imat ćemo informacije do sutra. Očekujem da će do petka, najdalje ponedjeljka, biti završene sve procedure'', kaže Ramić.

Zakon bi potom na potpis trebao kod predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

''Tako da očekujemo da će biti objavljen u 'Službenim novinama FBiH' sljedećeg tjedna i 1. kolovoza stupiti na snagu. No, nećemo praviti buku ako se koji dan bude i kasnilo, ali nema razloga da se to početkom mjeseca ne desi'', kaže Ramić.

Braniteljima na koje se odnosi novi zakon preporučuje da počnu pripremati dokumentaciju.

''Usvajanjem ovog zakona udareni su temelji, kako bi se u dogledno vrijeme moglo još dosta uraditi. Slobodno mogu reći da će stupanje ovog zakona na snagu biti povijesni trenutak za borce'', kaže Ramić.

Podsjeća da su stečeni uvjeti i za objavu boračkog registra.

''Navedeno je da se nakon šest mjeseci mora objaviti registar boraca, dakle do kraja godine, najkasnije do početka iduće. Ne bih se upuštao u špekulacije o broju koji će biti na finalnom popisu. Priča se i o 600.000 imena. Mislim da je to nerealno'', kazao je Ramić.

Kopirati
Drag cursor here to close