Traže prava

Borci dali rok do ponedjeljka: Blokirat ćemo cijelu Federaciju

Borci su najavili kako će u ponedjeljak u 12.55 sati blokirati cijelu FBIH.
Vijesti / Politika | 03. 08. 2018. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demobilizirani borci su Parlamentu FBiH dali rok do ponedjeljka do 12:55 sati "da se stvari pomaknu sa mrtve točke", tj. da usvoje Zakon o demobiliziranim borcima. Ako se to ne dogodi, upozorili su da će blokirati cijelu FBiH'', javlja N1.

Podsjećamo tijekom dana su demobilizirani borci zahtjevali da se sastanu s Jasenkom Tufekčićem, potpredsjedavajućim Doma naroda Parlamenta FBiH. S njim su željeli razgovarati o sazivanju sjednice oba doma Parlamenta FBiH na kojima bi bio usvojen Zakon.

Nazil Velić razvojačeni branitelj u izjavi za N1 kazao da je donesena jednoglasna odluka da ako se do 12:55 sati "stvari ne pomaknu sa mrtve točke slijede prosvjedi'.

"Cijeli dan smo proveli u Parlamentu. Nismo dolje imali s kim da razgovaramo zato što je Parlament bio prazan. Mi smo se vratili u kamp. Ovdje nas je dvadesetak iz različitih općina. Donijeli smo jednoglasnu odluku da ćemo ponovo u ponedjeljak doći u Parlament i pokušati riješiti ovo oko Komisije i oko sazivanja sjednice. Ukoliko u ponedjeljak naša ekipa ne uspije dolje ništa postići donijeli smo jednoglasnu odluku da borce u 12:55 sati pozovemo na masovne prosvjede, blokadom Federacije", kazao je Velić.

Međutim, nakon višesatnog očekivanja sastanka, borci su se povukli u kamp.

Kopirati
Drag cursor here to close