Eskalacija nasilja

Sarajevo: Borci napali novinare i nanijeli im tjelesne ozljede

Novinara je opkolilo desetak demobiliziranih boraca koji su ga počeli udarati šakama i metalnom palicom.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 07. 2018. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fotoreporteri portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans fizički su napadnuti na prosvjedima bivših boraca koji su blokirali glavnu prometnicu na Skenderiji u Sarajevu.

Prilikom fotografiranja događaja koji je paralizirao glavni grad Bosne i Hercegovine, desetak bivših boraca opkolilo je fotoreportera portala Klix.ba i bez razloga fizički ga napalo nanijevši mu tjelesne ozljede.

Fotoreportera portala Klix.ba prvo je napala ženska osoba, demobilizirani borac, koja je zatražila da obustavi fotografiranje nakon čega je zahtijevala i da joj preda fotoaparat.

Nakon što je to odbio nastalo je komešanje prilikom čega ga je opkolilo desetak demobiliziranih boraca koji su ga počeli udarati šakama i metalnom palicom.

Nakon intervencije policije i kolega s Al Jazeere koji su također napadnuti fotoreporter je odveden na sigurno nakon čega je prevezen u Dom zdravlja radi zbrinjavanja ozlijeda, javlja Klix.ba.

Podsjećamo, prosvjed bivših boraca pred zgradom Parlamenta Federacije BiH, organizirani u isto vrijeme kada i sjednica Doma naroda, eskalirali su blokadom glavnog raskrižja na Skenderiji.

Prethodno su poručili da će blokirati ulice ukoliko se do 15 sati u zgradi Parlamenta FBiH ne učini nešto o pitanju njihovih zahtjeva, a budući da je i Parlament u svojevrsnim blokadama, demobilizirani borci su ispunili svoje "obećanje".

Kopirati
Drag cursor here to close