Sporni intervju sa Sebijom

Zabranjeni intervju: BHRT nema objašnjenja

Radio-televizija Bosne i Hercegovine obavještava gledatelje BHT 1 da nije u mogućnosti emitirati za večeras najavljeni intervju
Vijesti / Politika | 25. 10. 2017. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Radio-televizija Bosne i Hercegovine

BHT nije u mogućnosti emitirati intervju s generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, priopćeno je iz ove medijske kuće.

''Radio-televizija Bosne i Hercegovine obavještava gledatelje BHT 1 da nije u mogućnosti emitirati za večeras najavljeni intervju sa prof.dr. Sebijom Izetbegović, generalnom direktoricom KCUS'', priopćeno je.

Podsjećamo, veliku pozornost javnosti izazvala je informacija da intervju s generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebijom Izetbegović - večeras neće biti emitiran u programu BHRT-a premda je ranije najavljen.

Mario Vrankić, direktor BHT-a, ranije je za N1 izjavio da dugo najavljivani intervju sa direktoricom KCUS-a se neće naći u večerašnjoj shemi državne televizije.

"Neće biti emitiran, to je sve što za sada mogu reći", kazao je Vrankić ranije za N1.

Direktorica KCUS-a je, podsjećamo, u intervjuu govorila o svom radu, odlasku liječnika nedostatku lijekova i medicinskog materijala. Istaknula je da ona ''samo posprema'' stvari u toj zdravstvenoj ustanovi.

U međuvremenu, medijski stručnjak i bivši generalni direktor BHRT-a Mehmed Agović rekao je za agenciju Patria da je uredništvo BHT-a podleglo političkim pritiscima u slučaju povlačenja intervjua dr. Izetbegović.

''Kada je u pitanju stepen profesionalnosti medija, onda je u prvom redu javnog medijskog servisa - u svakom društvu - da proizvodi program koji će biti korektiv političkom djelovanju vlasti.  U konkretnom slučaju, iako ne ulazim u razloge, činjenica je da je uredništvo podleglo političkom sudu podobnosti programa koji su napravili sami'', rekao je Agović.

Kopirati
Drag cursor here to close