Napori sindikata

Borba radnika BHRT-a za plaće: Od zraka se ne živi

Gospodarstvo / Posao | 26. 09. 2017. u 16:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samostalni sindikat radnika (SSR) u BHRT-u zahtjeva od menadžmenta BHRT-a isplatu plaće, toplog obroka i naknade za prijevoz, do kraja ovog mjeseca.

''Upravni odbor SSR u BHRT-u, ponovo, po ko zna koji put, upozorava sve nadležne na više nego katastrofalnu financijsku situaciju u BHRT-u i zahtjeva od Poslovodnog odbora BHRT-a da ispuni ono što su napisali u obavještenju uposlenicima BHRT-a (od dana 14.08. 2017.) da će isplate naknada radnicima biti prioritet, jer u septembru radnici nisu dobili ni marku, što smatramo krajnje bezobzirnim činom Poslovodnog odbora'', navodi se.

Također napominju da „do 26. rujna ove godine radnicima nisu isplaćene dvije plaće (za 07/17 i 08/17), dva topla obroka (za 07/17 i 08/17) i naknada za prijevoz (za 09/17), zbog čega se radnici trenutno nalaze u gotovo bezizlaznoj financijskoj situaciji, a prehraniti sebe i svoju obitelj, platiti račune, školovati djecu od zraka je nemoguće“.

''SSR u BHRT-u nikad nije, niti će pristati, na bilo kakvo umanjenje plaća, umanjenje broja radnika i slične poteze usmjerene protiv radnika BHRT-a'', naglašavaju.

Ističu da je taj sindikat, od osnivanja (09.12. 2014.), registracije sindikata (26.02. 2015.), kao i od dobivanja reprezentativnosti od Vijeća ministara BiH (01.08. 2016.), sve svoje aktivnosti usmjerio u pravcu poboljšanja financijske situacije u BHRT-u, samim tim i radnika BHRT-a, u skladu sa zakonom i svojim mogućnostima.

''Organiziranje prosvjeda, sudjelovanje na svim seminarima i konferencijama u vezi sa BHRT-om i Javnim servisima i iznošenje konkretnih mjera i poteza za izlazak iz krize, pokretanje kampanje za naplatu RTV takse i informiranje javnosti o stanju u BHRT-u, razgovori sa svim zainteresiranim političkim strankama i liderima u cilju pronalaska rješenja za tešku financijsku situaciju, pregovori sa menadžmentom, konsultacije i suradnja sa Savezom samostalnih sindikata BiH, samo su neke od poduzetih aktivnosti. Samostalni sindikat radnika u BHRT-u će i dalje, kao i dosad, štiti i boriti se za prava radnika BHRT-a, svim raspoloživim zakonskim sredstvima'', priopćio je Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Kopirati
Drag cursor here to close