Dan slobode medija

Bešlić nam čestitao: Na žalost, još uvijek postoje pritisci

Inače, Svjetski dan slobode medija (World Press Freedom Day) obilježava se svake godine 3. svibnja, a ustanovila ga je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine.
Gospodarstvo / Posao | 03. 05. 2018. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mediji imaju danas veliku važnost ali i odgovornost u izgradnji demokratskog društva, promoviranju ljudskih prava i sloboda. Na žalost, još uvijek postoje pritisci na novinare i slobodu medije, a što je nedopustivo i svakodnevno treba stvarati ambijent u kojem se takve pojave neće događati'', poručio je povodom 3. svibnja - Dana slobode medija, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Uputivši čestitke svim novinarkama i novinarima i medijskim kućama u Mostaru i Bosni i Hercegovini, dodao je kako mediji, posebice javni, čija je odgovornost velika, kao i svi novinari trebaju odgovorno i profesionalno obavljati svoj posao u interesu javnosti i razvoju demokratskog društva.

Inače, Svjetski dan slobode medija (World Press Freedom Day) obilježava se svake godine 3. svibnja, a ustanovila ga je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine s ciljem promicanja slobode izražavanja koju posebno trebaju poticati i poštivati vlade zemalja članica UN-a.

 
Kopirati
Drag cursor here to close