Nezaposleni

Bakir Izetbegović se nije prijavio na biro

Obzirom da se radi o javnoj osobi, koja je sama najavila da će se prijaviti na biro, ta je informacija od interesa javnosti
Vijesti / Politika | 29. 01. 2019. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja sam na birou kroz tri do četiri dana'', izjavio je Bakir Izetbegović 16. studenog prošle godine. Ali, kako neslužbeno saznaje Avaz, bivši član predsjedništva BiH i predsjednik SDA ni nakon dva i po mjeseca nije ispunio svoje obećanje, odnosno nije se prijavio kao nezaposlena osoba u Službu za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

To je neslužbeno potvrđeno iz ove Službe, iako su u nekoliko navrata, pozivajući se na zakon o slobodnom pristupu informacijama, pokušavali dobiti službeni odgovor. Obzirom da se radi o javnoj osobi, koja je sama najavila da će se prijaviti na biro, ta je informacija od interesa javnosti, ali iz Službe su se pozvali na Zakon o zaštiti osobnih podataka BiH, prema kojem takve informacije nisu dostupne javnosti, bez obzira na to o kome se radi.

Prvi upit novinari su poslali  20.studenog 2018.g odine, odgovor je bi negativan, a deset dana nakon toga ponovno su poslali isti upit. Odgovor je ponovno bio isti.

Kako piše Avaz, Izetbegović uopće nema namjeru prijaviti se na Biro. Prema njihovim informacijama plan jeste da se 'zaposli' u Dom naroda Parlamenta BiH ali samo ako SDA dobije tri izaslanika kako bi on mogao biti izabran za Predsjedavajućeg. U tom slučaju, Izetbegovićeva plaća bila bi viša od 5.000,00 KM. Ako SDA ne dobije tri izaslanika, Izetbegović će profesionalizirati svoj status predsjednika stranke, te tako biti prijavljen kao zapsolenik SDA. Kolika bi mu plaća bila u tom slučaju nije poznato.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close