Rajko Kuzmanović

Izetbegovića bi trebalo pred sud?

Kuzmanović je u izjavi za Nezavisne novine ocijenio kako je najava SDA o pokretanju inicijative pred Ustavnim sudom BiH za ocjenu usaglašenosti naziva Srpske s Ustavom BiH veoma uznemirujuća i opasna
Vijesti / Politika | 26. 01. 2019. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović poručio je kako je zahtjev za promjenu imena Republika Srpska napad na Ustav i ustavni poredak, što se može kvalificirati i kao državna destrukcija, i u normalnim uvjetima i normalnim zemljama zahtijevalo bi da se protiv pokretača takvih inicijativa podigne čak i optužnica.

Kuzmanović je u izjavi za Nezavisne novine ocijenio kako je najava SDA o pokretanju inicijative pred Ustavnim sudom BiH za ocjenu usaglašenosti naziva Srpske s Ustavom BiH veoma uznemirujuća i opasna, ne samo za Republiku Srpsku već i za BiH i cijelu regiju.

Istaknuo je kako ne bi valjalo da Ustavni sud BiH prihvati inicijativu, te da je Republika Srpska dovedena u takvu situaciju da mora poduzeti veoma energične kontramjere.

''Inicijativom se podgrijava već davno zaboravljena krilatica da u BiH i mala iskra može izazvati požar. Zato očekujem da će proraditi svijest i da će ovaj prijedlog biti samo ružan san'', rekao je Kuzmanović za Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close