Palmer

Amerika neće iz Mostara: Izbori će biti pošteni

Palmer je istaknuo kako pristustvo SAD-a u Mostaru neće prestati nakon izbora i da je uvjeren kako će izbori u Mostaru biti pošteni.
Vijesti / Politika | 10. 09. 2020. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bit ćemo partneri novoj vlasti u Mostaru'', rekao je specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan i zamjenik pomoćnika američkog državnog tajnika Matthew Palmer pred mostarskom Vijećnicom.

Foto: Bljesak.info / Nelson i Palmer u Mostaru

Palmer je istaknuo kako pristustvo SAD-a u Mostaru neće prestati nakon izbora i da je uvjeren kako će izbori u Mostaru biti pošteni i da će pokazati volju građana.

"Naš fokus na Mostar ne završava se s danom izbora. Mi ćemo biti tu i nakon izbora, bit ćemo tu da pomognemo novim vlastima da jednostavno uspostave pravo, rade u korist građana i pružaju im usluge", naglasio je Palmer.

On i američki veleposlanik Eric Nelson danas su u Mostaru razgovarali s predstavnicima devet političkih stranaka koje su sudjelovale u pregovorima da bi se postigao sporazum o održavanju izbora u Mostaru, nakon 12 godina.

Palmer je rekao kako je održavanje izbora u Mostaru važno za demokratski napredak i razvoj, te da je važno da izbori budu održani u skladu s najvišim demokratskim standardima, da budu fer i korektni, te da građani imaju povjerenje da će izbori odražavati istinsku volju onoga što žele.

"Važno je da ljudi izađu i glasuju", naveo je Palmer te naglasio da međunarodna zajednica, uključujući SAD, prati šta se događa u Mostaru.

Palmer je naveo da EU, OSCE i SAD rade na podršci civilnom društvu da bi se osiguralo da sva biračka mjesta u Mostaru budu pokrivena posmatračima, te izrazio uvjerenje da će izbori u Mostaru biti korektni i tranparentni i odražavati želju građana.

Kopirati
Drag cursor here to close