''Strahovit utjecaj''

Mektić: HDZ i SNSD ostvaruju snažan politički utjecaj na VSTV

Naše pravosuđe je ušlo u razne dealove s raznim politikama i tako dozvolilo strahovit utjecaj na pravosuđe, rekao je Dragan Mektić
Vijesti / Politika | 21. 11. 2018. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govoreći o raznim temama u večerašnjem Pressingu, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je kazao da HDZ i SNSD ostvaruju snažan politički utjecaj na bh. pravosuđe.

Mektić se prvo referirao na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kazavši da nije bilo pokušaja njegovog uhićenja niti je to netko namjeravao uraditi.

"Nitko, ni Milorad Dodik ne može na takav način doživljavati to i uzimati neke stvari. Čak i ako je bilo nekakvih istraga i istražnih radnji, onda je to bilo po nalogu Tužiteljstva. Nije bio pokušaj uhućenja Dodika. To nije istina, niti je SIPA to namjeravala da uradi niti je bila naredba Tužiteljstva. Bilo je prikupljanja određenih podataka po zahtjevima Tužiteljstva. Bilo je presretanja određenog razgovora i on je poslije Suda obaviješten da je ta mjera primjenjivana prema njemu", kazao je Mektić.

Dodao je da je bh. pravosuđe u raznim dogovorima s raznim politikama.

"Naše pravosuđe je ušlo u razne dealove s raznim politikama i tako dozvolilo strahovit utjecaj na pravosuđe. Mislim da i HDZ i SNSD ostvaruju snažan politički utjecaj i na VSTV, na ključne ljude u Tužiteljstvu BiH. Znamo da je Tužilteljstvo organizirano prema hijerarhijskom principu", ističe Mektić i dodaje:

"Ja kažem da mislim da on apsolutno ne razumije način funkcioniranja državnih institucija. SIPA ne treba ni odakle ulaziti u RS, SIPA već postoji od 2003-2004. ima regionalni ured. Ona djeluje i radi normalno kao što ima regionalni uredu Tuzli, Mostaru. Sjedište SIPA-e je u Istočnom Sarajevu na kraju krajeva".

Kopirati
Drag cursor here to close