Krš i lom

Novi raskol u vlasti: Stranke zbog Mektića neće nastaviti rad

Predsjedatelj Kluba zastupnika DNS-a Borislav Bojić kazao je kako je od 13 zastupnika iz Republike Srpske u Zastupničkom domu njih troje glasovalo za skidanje te točke s dnevnog reda…
Vijesti / Politika | 04. 09. 2018. u 13:41 Bljesak.info/F

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici SNSD i DNS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine neće sudjelovati u radu današnje sjednice Doma, jer je odlučeno da se danas ne razmatra njihova inicijativa o smjeni ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića (SDS).

Pročitajte još

Zastupnici ovih klubova optužili su Mektića da je ignorirao i minimizirao situaciju u kojoj je u BiH od početka godine ušlo više od 10.000 ilegalnih migranata te su dodali da je ''lažnim i nepotpunim informacijama doprinio nespremnosti institucija da odgovore na ovaj izazov''.

Predsjedatelj Kluba zastupnika DNS-a Borislav Bojić kazao je kako je od 13 zastupnika iz Republike Srpske u Zastupničkom domu njih troje glasovalo za skidanje te točke s dnevnog reda uz zastupnike iz Federacije i tako donijeli odluku da se o smjeni ne raspravlja i ne glasuje.

''Ovdje se vidi da "federalno Sarajevo" odlučuje o tome koja pitanja i teme iz RS-a će biti razmatrane u Parlamentarnoj skupštini BiH zbog čega smo odlučili da ne prisustvujemo nastavku današnje sjednice'', pojasnio je Bojić te izrazio nadu da će u daljem radu PSBiH interesi RS-a biti zaštićeni od legitimnih predstavnika srpskog naroda.

Predsjedavajući Kluba SNSD-a Staša Košarac novinarima je kazao da politički subjekti iz Federacije BiH upravljaju procesima u državnim institucijama zahvaljujući kadrovima Saveza za promjene koji ''dobro provode tu politiku''.

Ovakvu odluku klubova SNSD-a i DNS-a zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) Damir Arnaut nazvao je čistim politikantsvom, a smatra da su danas mogle biti urađene mnoge stvari poput izmjena Zakona o sukobu interesa. No, umjesto toga ''svjedočimo činjenici da zadnja sjednica ovog saziva nema kvoruma''.

Naime, zastupnici su s 19 glasova za, 10 glasova protiv i tri suzdržana glasa usvojili prijedlog zastupnice SDS-a Aleksandre Pandurević da se ova točka skine s dnevnog reda jer zastupnici nisu dobili stav Vijeća ministara BiH o rekonstrukciji tog izvršnog tijela.

Inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, mjesec dana uoči parlamentarnih izbora, zatražili su Staša Košarac, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Milica Marković, Miroslav Milovanović, Borislav Bojić, Đorđo Krčmar i Jovan Vukovljak.

Kopirati
Drag cursor here to close