Najavljene mjere

Život uz granicu: Peticija protiv samoizolacije

Pokretači peticije navode kako se u svakodnevnoj statistici o Covidu-19 u Zapadnohercegovačkoj županiji može vidjeti ''nepotrebnost stavljanja žitelja ovih gradova u samoizolaciju''...
Vijesti / Flash | 08. 07. 2020. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina građana pokrenula je peticiju kojom traži da se stanovnici Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja u BiH i stanovnici Vrgorca, Imotskog, Metkovića i Ploča u Hrvatskoj izuzmu od najavljene mjere samoizolacije prilikom prelaska granice između BiH i Republike Hrvatske.

''Ovim putem, a povodom najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze sa teritorija BiH u RH tražimo da se od eventualnog uvođenja samoizolacije izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH izostave od samoizolacije pri ulasku u RH zbog ekstremno dobre epidemiološke situacije u istoj kao da se i žiteljima gore navedenih gradova dozvoli ulazak na teritorij ŽZH bez obaveze odlaska pri povratku u RH'', navodi se u tekstu peticije.

Pokretači peticije navode kako se u svakodnevnoj statistici o Covidu-19 u Zapadnohercegovačkoj županiji može vidjeti ''nepotrebnost stavljanja žitelja ovih gradova u samoizolaciju'' te da je u zadnjih mjesec dana u ovoj županiji devet osoba zaraženo dok je jedna virus ''donijela'' iz Hrvatske.

''Kako ne bi došlo do zlouporabe uvjet za prelazak je prebivalište u navedenim gradovima u trajanju najmanje godinu dana ili dokaz u o boravku u istim zadnjih godinu dana'', navodi se .

 

Izuzece od samoizolacije

Žitelji općina i gradova Ljubuski,Grude,Široki Brijeg,Posušje u BiH Žitelji općina i gradova Vrgorac,Imotski,Metković ,Ploče,Opuzen u RH Vlada RH Vlada ŽZH Civilna uprava ŽZH Krizni stozer RH -Covid 19 Ovim putem ,a povodom najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze sa teritorija BiH u RH trazimo da se od evenualnog uvođenja samoizolacije izostave osobe koje imaju prebivaliste u navedenim gradovima u BiH izostave od samoizolacije pri ulasku u RH zbog extremno dobre epidemiol

Kopirati
Drag cursor here to close