Pacijenti su frustirani

Kolaps: Zdravstveni radnici mole liječnike da se solidariziraju

Dio liječnika izdaje uputnice za specijalističke preglede koji se ne mogu obaviti zbog štrajka zdravtsvenih radnika, pa se pacijenti vraćaju ljuti i frustrirani
Vijesti / Flash | 29. 12. 2020. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesti dan štrajka zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji protiče uz kolaps zdravstvenog sustava, saznajemo iz Nezavisnog strukovnog sindikata i Sindikata SKB Mostar.

''Potpuno je obustavljen rad specijalističkih ambulanti, pacijenti koji dolaze u zdravstvene ustanove su opravdano nezadovoljni i frustrirani. Problemi nastaju posebice zato što jedan dio kolega liječnika iz domova zdravlja izdaje uputnice i upućuju pacijente na njihov osobni zahtjev na specijalističke preglede, koji nisu hitni. Tako dolazi do konfuzije i nemilih situacija, te se takvi pacijenti iz zdravstvenih ustanova vraćaju uz negodovanje'', poručili su za Bljesak.info iz sindikata, te mole liječnike za solidarnost.

''Molimo kolege liječnike da se solidariziraju s našim članovima i svojom podrškom štrajku daju svoj doprinos u poboljšanju statusa i povećanju plaća zdravstvenih radnika'', poručili su.

Ranije smo pisali kako se štrajk zdravstvenih radnika provodi u punom kapacitetu, no prosvjed je otkazan, te bi se trebao održati iza Nove godine zbog najavljenih vremenskih neprilika.

Podsjetimo, nakon odluke Općinski sud u Mostaru prošli tjedan je ukinuo privremenu mjeru zabrane provođenja i organiziranja Štrajka sindikata SKB-Mostar i Nezavisnog strukovnog sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ. Sud je razmotrio sve činjenice i dokaze koje je sindikat podnio Sudu i  donesena je odluka te su odbijeni sve primjedbe Vlade HNŽ-a i ministra zdravstva.

Unatoč štrajku koji je početo u četvrtak, svi oni koji su u bolnici imat će punu zdravstvenu njegu koja im pripada i ni u kojem trenutku neće osjetiti štrajk, kolaps očekuju u redovima ambulanti.

Predstavnici sindikata su ranije poručili kako Sindikat i dalje stoji na raspolaganju Vladi HNŽ i ministru zdravstva Goranu Opsenici te očekuje da ih što prije pozovu kako bi zaključili kolektivni ugovor na zadovoljstvo svih zdravstvenih radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close