Iz Vlade ni glasa

Ostavke, ostavke - zdravstveni radnici skandirali ispred Vlade HNŽ-a

''Mi ovdje s ponosom stojimo i kažemo Vladi HNž-a da želimo njihove ostavke'', rekli su iz sindikati
Vijesti / Flash | 18. 12. 2020. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skandiranjem 'ostavke, ostavke' ispred Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas su radnici Nezavisnog strukovnog sindikata zdravstva HNK i Sveučilišne kliničke bolnice Mostar završili svoju prosvjednu šetnju.

''Danas s prezirom prema Vladi HNŽ-a i resornom ministru zdravstva počinjemo konferenciju, što nas do ovog trenutka nisu pozvali u Vladu HNŽ-a niti pripremili tekst kolektivnog ugovora u kojeg bi unijeli sve naše zahtjeve i zajedno ga s nama potpisali na obostrano zadovoljstvo'', rekao je Dalibor Vuković iz Nezavisnog strukovnog sindikata.

''Mi ovdje s ponosom stojimo i kažemo Vladi HNž-a da želimo njihove ostavke. Dakle u iščekivanju pravedne, poštene i zakonite odluke općinskog suda Mostar krajem sljedećeg tjedna, mi očekujemo rješenje da je naš štrajk zakonit. Nakon toga nastavljamo s generalnim štrajkom i poputnom obustavom rada'', rekao je Vuković, pojašnjavajući da će nastaviti borbu sve dok vlast ne poklekne i pozove ih da potpišu kolektivni ugovor da se plaće zdravstvenim radnicima u županiji povećaju i da dostojanstveno žive i u miru rade na zadovoljstvo pacijenata i svih građana.

Ivica Anić ispred Sindikata Sveučilišne kliničke bolnice, rekao je da je sramota da se ministar ni danas nije pojavio među zdravstvenim djelatnicima.

''Toliko smo puta ponovili da smo spremni u bilo koja doba doći na razgovor, ni dan danas nas nisu pozvali. Umjesto da se pojave i imaju suosjećanja prema zdravstvenim djelatnicima oni se opet nisu pojavili i naravno da tražimo ostavke'', poručio je.

Podsjetimo, sindikati su jutros poslali priopćenje razočarani što ima za svakoga osim za zdravstvene djelatnike, komentirajući odluku Vlade HNŽ da Radioteleviziji Herceg-Bosne dodijeli 220.000 KM potpore.

''Iako je već godinu i pol bez kolektivnog ugovora, i unatoč svim pokušajima da se mirno potpiše kolektivni ugovor, za nas se vremena nema, birokracija je spora, kopleksan, složen, zahtjevan ekonomski i financijski poduhvat, za ostale to očito nije'', poručili su.

Inače, kada je sud privremeno prekinuo štrajk, Vuković je za Bljesak.info rekao kako je to sve blef i ''igra Vlade pred izbore''. No odvjetnički tim sindikata je svu dokumentaciju poslao sudu, govoreći da ih Vlada i ministar uvijek mogu pozvati na razgovore.

Kopirati
Drag cursor here to close