Pretis

Zbog raskrinkavanja Novalića i Džindića: Žurnal dobio komad granate

Na poleđini je, navodi Žurnal, kao pošiljalac naveden 'Pretis – Vogošća'.
Vijesti / Flash | 28. 10. 2019. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brzom poštom na adresu Žurnala dostavljena je pošiljka s neobičnim predmetom – prstenom minobacačke granate, objavio je ovaj portal čijim su novinarima i nedavno upućene prijetnje smrću. 

Na poleđini je, navodi Žurnal, kao pošiljalac naveden ''Pretis – Vogošća''. Pratećeg dopisa u pošiljci nije bilo, niti bilo kakve poruke.

''Uzaludni su bili pozivi upravi Pretisa kako bi saznali tko nam je i zašto dostavio ovaj paket. Gospođa koja se predstavila kao službenik protokola, nakon što smo joj objasnili razlog poziva i ostavili kontakt telefon, obećala je da će provjeriti i javiti, no ni tri dana poslije odgovor nismo dobili. Uzaludni su bili naknadni pozivi na isti broj, nitko nije odgovarao. Tako nam je prepušteno da sami pretpostavimo kakva je poruka pošiljke sa dijelom minobacačke granate, naslovljena na Avdu Avdiću i Amarilda Gutića. Redakcija Žurnala će ovu poruku tretirati kao otvorenu prijetnju!'', navodi Žurnal.

Ukoliko ona to nije, ako je netko želio biti duhovit ili nešto slično, nije mu to uspjelo, osim što su još jednom iz Pretisa pokazali da slijede bahatost, bezobrazluk i osionost njihovih mentora oličenih u federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ministru industrije energetike, rudarstva i industrije Nerminu Džindiću, koji neizravno upravljaju namjenskom industrijom i profitiraju od Pretisa, navodi portal.

Pošiljka je, podsjeća Žurnal, uslijedila nakon serije tekstova o interesnim vezama Novalića, Džindića i Pretisa. O tome kako su članovi porodice Novalić i Džindić iz Pretisa ''izvukli'' milijun maraka, potom kako su koristili proračunski novac za osobni profit do saznanja kako je Pretis plaćao sirovine, a firma Novalić - Džindić profitirala.

''Posljednjih dana razgovarali smo s radnicima dvije fabrike namjenske industrije FBiH, Igman iz Konjica i Unis-Ginex iz Goražda. Uz uvjet anonimnosti predočili su nam kako Novalić i Džindić učestalo obilaze ove firme, prijete radnicima tražeći veću proizvodnju dok im plaće stagniraju ili bivaju smanjene, kao i svima koji se usude suprotstaviti. Na 'strateška mjesta' i u ove dvije firme kao i u Pretisu, postavili su ljude iz osobnog ili SDA - SBB ešalona. Ako već iz Pretisa nisu imali poruku, ima je Žurnal. Nas, poput radnika ovih firmi neće uplašiti i neka uzalud ne troše dijelove granata dostavljajući ih na našu adresu'', objavio je Žurnal.

 

Kopirati
Drag cursor here to close