Gradsko vijeće

Zatražena smjena svih u mostarskom Urbanizmu

Naime, Ćavar je zahtjev uputila zbog navodne zloupotrebe i prekoračenja službenih ovlasti te krivotvorenja isprava.
Vijesti / Flash | 27. 07. 2021. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnica Naše stranke Gradskog vijeća Grada Mostara Boška Ćavar zatražila je smjene u Odjelu za Urbanizam na današnjoj sjednici u Mostaru.

Naime, Ćavar je zahtjev uputila zbog navodne zloupotrebe i prekoračenja službenih ovlasti te krivotvorenja isprava.

''Grad Mostar je donio Regulacijski plan koji vrijedi deset godina ili dok se ne donese novi,a Odjel za Urbanizam je dozvolio gradnju na zelenoj površini'', rekla je Ćavar.

Inicijativa reda radi

Navodi kako je izvršena parcelizacija u dijelu grada nezakonita čime je nanesena šteta Gradu i građanima te se veliki broj građana žali upravo na ovaj Odjel zbog nepoštivanja zakona.

Ćavar je upozorila kako na postavljeni upit nije dobila odgovore iz ovog Odjel.

Odgovorio joj je Salem Marić, predsjedatelj Gradskog vijeća: ''Inicijativa neka ide radi reda i radi javnosti, ali znate koje su procedure''.

Zelene površine

Silvio Bubalo vijećnik HRS-a zahtjeva da se objave sva projektna rješenja obnove zelenih površina i parkova kako bi građani bili upoznati s onim što se radi.

Kao primjer naveo je Ulicu Leopolda Mandića gdje su se građani pobunili zbog netransparentnih radova. Naime, u tom kvartu slučajno je otkriveno da se na zelenim površinama želi graditi parkirna mjesta. Što su građani spriječili tražeći javne rasprave i da se službeno Grad očituje o projektu.

Upozorio je i na radove na mostarskim ulicama upozorivši na oštećenja drvoreda, te kako je u Ulici Bleiburških žrtava došlo do puknuća cijevi kao i da radovi još nisu završeni.

I vijećnica Irma Baralija zatražila je da se dostavi plan rada i obnove dječjih parkova u Gradu Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close