Tko li će biti prvi?

Zanima li vas redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću za izbore u Mostaru?

U petak, 9. listopada s početkom u 11 sati u sjedištu SIP-a BiH u Sarajevu organizira se ždrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru.
Vijesti / Flash | 08. 10. 2020. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno Izbornom zakonom BiH i Naputku o postupku ždrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću Središnje izborno povjerenstvo BiH će u petak, 9. listopada sa početkom u 11 sati u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u Sarajevu organizirati ždrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru. 

Središnje izborno povjerenstvo BiH obavještava političke subjekte, medije i sve aktere izbornog procesa u BiH da je ždrijebanje javno. Ždrijebanje će biti otvoreno za javnost na način da će se postupak ždrijebanja emitirati UŽIVO putem live streaminga na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, www.izbori.ba . Središnje izborno povjerenstvo BiH je ovu izbornu radnju prilagodilo epidemiološkoj situaciji u BiH prouzrokovanoj virusom COVID-19.

Središnje izborno povjerenstvo BiH nakon provedenog ždrijebanja svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću koji će se primjenjivati na izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara koji će se održati u nedjelju, 20. prosinca. O postupku ždrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno s navedenom odlukom biti dostupan javnosti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, priopćeno je iz SIP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close