Brojke rastu

Ukupno 26: Još jedna osoba zaražena virusom u BiH

Nadležne inspekcije u našoj zemlji do sada su izdale 6.145 rješenja o samoizolaciji i ograničenom kretanju.
Vijesti / Flash | 17. 03. 2020. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema rezultatima posljednjih testiranjau Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), jedan pacijent iz Bihaća je pozitivan, a riječ je o ženi koja se prije sedam dana vratila iz Munchena.

U KCUS-u je testirano sedam novih uzoraka, dvoje iz Sarajeva, koji su negativni na COVID-19, te pet iz Bihaća, od kojih je jedan pozitivan, piše Avaz.

U Bosni i Hercegovini do sada je ukupno 26 slučajeva kod kojih je potvrđen koronavirus, a danas će biti testirano još 15 uzoraka.

Nadležne inspekcije u našoj zemlji do sada su izdale 6.145 rješenja o samoizolaciji i ograničenom kretanju.

Žarište epidemije u BiH i dalje je šire područje Banje Luke, a ravnatelj Kliničkog cenra u tom gradu Vlado Đajić u utorak je novinarima potvrdio kako su poduzete nove mjere, uključujući uspostavu posebnog prostora za trijažu pacijenata odnosno kontejnerskog središta izvan grada, u koji bi se slale osobe za koje se sumnja da bi mogli biti prenositelji virusa.

"Svi radimo maksimalno kako bi kontrolirali stanje", kazao je Đajić pozvavši građane da se odgovorno ponašaju i da smanjivanje socijalnih kontakata odnosno samoizolacijom pomognu spriječiti širenje virusa.

Kopirati
Drag cursor here to close