Njegovo mišljenje

Tegeltija protiv formiranja istražne komisije za pravosuđe BiH

Predsjednik VSTS-a, Milan Tegeltija, smatra da je formiranje istražne komisije o stanju o pravosuđu grubo miješanje u rad trećeg stupa vlasti.
Vijesti / Flash | 17. 07. 2019. u 22:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaključci državnih parlamentaraca o stanju u domaćem pravosuđu, bili su tema diskusije na sjednici Visokog sudskog i tužiteljskog savjeta BiH.

Predsjednik VSTS-a, Milan Tegeltija, smatra da je formiranje istražne komisije o stanju o pravosuđu grubo miješanje u rad trećeg stupa vlasti. Iako su pojedini članovi Savjeta tražili, ipak nije raspravljano o izvještaju OSCE-a o efikasnosti Tužiteljstva BiH u procesuiranju ratnih zločina.

Milan Tegeltija je obrazlažući pojedine zaključke državnih parlamentaraca usvojenih u Zastupničkom domu BiH postavio pitanje hoće li pravosudni službenici doći u situaciju da ih ispituju pojedini ministri.

"Vi imate sada apsurdnu situaciju da isti parlamentarci koji su donijeli zaključke na toj sjednici Zastupničkog doma koji su donijeli zaključke da potpuno podržavaju Peer View preporuke u drugom zaključku su rekli da glavnog tužitelja i članove Savjeta bira parlament što je potpuno suprotno što se nalazi u Peer View preporukama. Ne možete podržavati i jedno i drugo pa će biti da ti parlamentarci nisu pročitali Peer View preporuke", istaknuo je Tegeltija, prenosi federalna.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close